Zašto bi svaka žena trebala jesti lan?

Koliko puta ste čule da je uvijek dobro započeti dan s mljevenim lanom i malo jogurta? Ako ne stignete ujutro, jer jednostavno niste jutarnji tip, možda bi mogle na ovaj način završiti svoj dan! Malo lana i proteina je sigurno bolje od grickalice ili klasične večere.

O lanu se puno piše, ali malo žena ga zapravo i koristi. Upravo zato smo se potrudili iščitati različite studije i izvući ono najvažnije o ovim čudotvornim sjemenkama!

  • Lan je jako važan element zdrave prehrane.
  • Znate li da ovojnica sjemenke ima pet slojeva? Uz to sadrži topiva i netopiva vlakna koja odlično čiste crijeva i reguliraju probavu.
  • Lan uvijek svježe sameljite i umutite u jogurte ili neke druge složence. Brašno dobiveno mljevenjem opskrbljuje tijelo vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i proteinima.
  • Želite li smršaviti, lanenim brašnom zamijenite klasično bijelo. Znate li da laneno brašno ne sadrži gluten?
  • Lan pomaže u snižavanju lošeg kolesterola, a time i u poboljšanju zdravlja srca i krvnih žila. Uz to, stabilizira razinu šećera u krvi i čisti crijeva od naslaga i toksina i potiče rast dobrih bakterija.
  • Mljeveni lan opskrbljuje organizam B vitaminima, kalijem, magnezijem i cinkom.
lan-zdravlje-zdrava-hrana-zdrav-život-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS