Začini u službi zdravlja!

Iako su temperature još uvijek visoke, polako ulazimo u hladniji dio godine. Znate li na što treba posebno paziti? Vjerovali ili ne na sadržaj vaših tanjura odnosno na začine koji oplemenjuju vašu prehranu jer začini služe u boostanju imuniteta!

Evo koji su začini pravi ‘podizači’ imuniteta!
Cimet je jedan od najmoćnijih antioksidansa koji dezinficira kožu, steže tkivo, zaustavlja krvarenje te pomaže u regulaciji šećera u krvi. Imate li problema s probavom, u hranu dodajte cimet. On će pojačati cirkulaciju, pomoći kod eliminacije toksina iz tijela, obranit će tijelo od mučnina, a odlično će smanjiti i blagi kašalj i prehladu.

zdravlje-začini-modnialmanah-zdrava-hrana-zdrave-namirnice

Stalno su vam hladne ruke ili noge? Cirkulaciju ubrzajte i regulirajte uz pomoć kurkume. Ovaj začin ima protuupalna svojstva.

zdravlje-začini-modnialmanah-zdrava-hrana-zdrave-namirnice

Ružmarin ima snažno antioksidativno i antikancerogeno djelovanje na cijeli organizam. Ovaj će začin ugrijati i opustiti tijelo te opustiti tijelo i potaknuti koncentraciju.

Češnjak regulira krvni pritisak, razinu kolesterola u krvi, smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje što uvelike djeluje na imunitet. Djeluje kao antiseptik, bori se protiv infekcija i sadrži spojeve koji sprječavaju nastanak raka.

zdravlje-začini-modnialmanah-zdrava-hrana-zdrave-namirnice
Trenutno nema komentara

Comments are closed