Gubite li kolagen – evo koje namirnice ubaciti u svakodnevnu prehranu!

Što je kolagen – ima ga u sokovima, posebnim dodacima prehrani, kremama koje ‘vrište’ s reklama ali i u puno jednostavnijem obliku – hrani! Riječ je o proteinu ‘skrivenom’ u namirnicama koje se vrlo lako mogu ubaciti u svakodnevnu prehranu i tako osigurati kontinuirani unos u tijelo.

Prije nego li otkrijemo koje su to namirnice, evo što još trebate znati!
Kolagen je protein koji je u osnovnom sastavu naše kože. On potiče brzu obnovu kože, zadužen je za njezin mladenački izgled i kad ga nema dovoljno koža postaje ‘beživotna’ i bore dublje. Do 30-e godine života ovaj se protein prirodno obilato proizvodi u našem tijelu, pa upravo zbog toga brojne žene u zrelijim godinama počinju primjećivati rapidno starenje kože.

Jedete li ovo?
Kako biste to spriječile razmislite dobro o tome što jedete. Quinoa, losos, jaja, orašasti plodovi, mahunarke, sir važne su namirnice u vašoj prehrani jer se njihovi proteini pretvaraju u esencijalne aminokiseline koje su potrebne za zdravlje kože i kostiju. Kada je u pitanju kozmetika, proizvodi na bazi retinola potiču proizvodnju kolagena, a kreme sa zaštitnim faktorom štite kolagen od razgradnje usred sunčevih zraka i velikog zračenja.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS