Bliži se vrijeme domjenaka – evo kako liniju držati pod kontrolom!

Što ste obećali sebi kad ste posljednji put izgubili suvišne kilograme? Nikad, ali nikad više nećete pretjerati! Čak i kad se pred vama nalaze tanjuri sa specijalitetima.

Ukoliko ste primijetili da ste se počeli debljati (dobili ste do 3 kilograma) shvatite to kao crvenu lampicu! Vrijeme je za…

Aktivnost!
Sagorijevajte kalorije, a da toga niste ni svjesni. Šećite, umjesto vožnje liftom, birajte stepenice, brzo hodajte i povremeno zaboravite gradski prijevoz i automobil. Skinut ćete mjesečno od 3-5 kilograma.

Vježbanje!
Ovo je jedan od najboljih načina da budete dosljedni i disciplinirani. Osim što je ovo i zajedničko druženje, vježbanje s nekim, posebno koga volite, čini trening zabavnim. Nećete ni primijetiti da je treningu došao kraj.

zdravlje-vježba-linija-modnialmanahPriključite se timskom sportu
Za one koji ne vole samoću, tu je vježbanje u timu. Izaberite sport koji vam se najviše sviđa i koji odgovara vašim fizičkim sposobnostima. Treninzi su najčešće obavezni i dobro organizirani i brzo ćete steći disciplinu.

Doziranje porcija
Pored fizičke aktivnosti, prehrana je jako važna u postizanju željene linije. Iako je prošla sezona svježeg voća i povrća, trudite se da jedete što raznovrsniju hranu. Zimska hrana je teška i organizmu je potrebno više vremena da je provari, pa su najbolje rješenje manji, učestali i raznovrsni obroci.

Izbjegavajte prejedanje
Zimski mjeseci su puni proslava, a gdje se slavi tu je i visokokalorična hrana. U redu je da sebi nekada ugodite, ali budite oprezni u tome. Ne morate probati baš svaki kolač, zar ne?

Trenutno nema komentara

Comments are closed