Želite li početi trčati? Evo kako ne odustati!

Proljeće nas uvijek pokreće, a neki sportovi nikad ne izlaze iz mode. Trčanje je jedan od njih! Trčanje koje je, za sve one koji redovito trče, najbolji način za povezivanje s prirodom, sport koji u isto vrijeme jača um i tijelo, krvožilni sustav, ali i magično topi nakupljenu masnoću.

Kako početi, zavoljeti ovaj sport i ne odustati saznajte u našem vodiču!

Počnite! Započinjanje s novom navikom je uvijek teško! Upravo zato – ne čekajte nužno ponedjeljak! Odredite si realan cilj i tempo koji će biti u skladu s tijelom! Strašan ‘muskofiber’ bi vas vrlo lako mogao obeshrabriti u daljnjem treniranju.

Pronađite društvo! Istomišljenici uvijek potiču jedni druge pa ako imate par za trčanje znajte da ćete se lakše ‘natjerati’ na ovaj sport i kad imate pms, loš dan na poslu…

zdravlje-trčanje-zdrav-život-tening-modnialmanah-vježba

Važan je cilj! Pitajte se prije početka trčanja zašto ste odabrale baš ovaj sport! Razbistravanje misli, mršavljenje, učvršćivanje mišića, druženje i boravak u prirodi samo su neki dobri razlozi. Bez obzira koji ste cilj odabrali pratite rezultate koje postižete! Ciljevi vas održavaju dosljednima.

Najvažnije što trebate – kvalitetne tenisice! One će vam čuvati stopala i poticati na svladavanje kilometara. Prve tenisice uvijek kupite u društvu stručnjaka-prije početka trčanja u specijaliziranim trgovinama potražite savjet. U nekim trgovinama postoje i trake za trčanje koje svladajte u pojedinim modelima tenisica kako biste vidjele koji model zapravo trebate.

Slušajte uvijek svoje tijelo! Ako osjećate bol u mišićima – stanite, odmorite se! Počnite s realnim ciljevima koje postepeno povećajte sve sa svrhom navikavanja tijela na napor. Ovo je savjet stručnjaka- povećajte tjednu kilometražu za ne više od 10 posto kako biste izbjegli ozljede. To znači da ako trčite dva kilometara prvi tjedan, u drugom tjednu trčite najviše 2,5 km. Isto tako, ne zaboravite i na vježbe istezanja nakon trčanja!

Trenutno nema komentara

Comments are closed