Uvijek aktualno: trikovi za prekrivanje trbuha!

Proljeće se već osjeti u zraku, sve nas je više koje smo vunene komade zamijenile prozračnim tunikama… Tkaninama koje prekrasno stoje, ali koje otkrivaju nesavršenost građe tijela. Posebno trbuščić koji je po statističkim podacima vidljiv na čak 70% žena. Na koji način prekriti ovaj dio tijela i uvijek izgledati mršavo i vitko?

Ovo su savjeti…
• Pazite na tkanine! Posebno one od kojih su sašivene majice i tunike! Majice gornjih dijelove ne bi smjele biti od tanjih i prozirnih materijala jer će takve majice više otkriti nego sakriti. Isto tako pazite na završetak majice! Neka bude asimetričan!
• Suknje i hlače neka budu povišenog struka! Zvuči li vam nevjerojatno da trbuščić najbolje prekrivaju duboke hlače ili suknje povišenog struka? Isprobajte takve modele i pogledajte razliku! Nisko rezane suknje i hlače najveći su neprijatelj ovakve građe tijela. Isto tako obratite pažnju na položaj džepova! Bolje je bez njih, nego s mnogo malih detalja koji optički proširuju.
• Sako ili uska vestica? Nosite li haljine uz njih kombinirajte sakoe koji će biti strukirani i pomalo na ‘knap’. Naravno nosit ćete ih raskopčane! Ukoliko želite zakopčati ono što nosite na haljinu, neka to bude uska vestica s tri ili pet gumbića.
• Sloj na sloj! Najbolji način za prikrivanje trbuha je slojevito odijevanje! Nosite uske bazne komade (dulje potkošulje ili majice) u kombinaciji sa širim/asimetričnim gornjim dijelovima.
• Pazite na uzorke! Neki uzorci mogu na nevjerojatan način prekriti sve nesavršenosti građe tijela,dok neki poput lupe otkrivaju vaš sve! U praksi bi značilo da za prekrivanje trbuha izaberete stroge geometrijske oblike kao što su trokuti, kvadrati, pruge, a izbjegavajte krugove, cvijeće…
• Moć tankog remena! Imate li usku i dugačku tuniku podignite je remenom do bokova. Tkanina koja će se ‘preliti’ preko remena, na najzanimljiviji će način prekriti trbuh. I djelovat ćete puno mršavije.
• Važni su izrezi! Žene ovog tipa građe tijela najčešće imaju i bujnije poprsje. Prilikom odabira idealne tunike pazite na vratni izrez. I o njemu ovisi hoće li vam u prvi plan doći trbuh!

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS