Želite li košarama ukrasiti svoje stolove, evo kako ih prirodno očistiti

Donedavno su košare krasile vaš vrt, a s prvim hladnijim i kišnim danima vrijeme je za njihovo pospremanje. Ili jednostavno čišćenje i prenamjenu njihove funkcije.

Ovo su savjeti za čišćenje košarica!
• Predmeti od trske, šibe najuspješnije se čiste vodom u koju je potrebno iscijediti polovinu limuna ( +dvije litre vode, pola limuna). Tajna je u tome što upravo biljke od kojih su napravljeni ovi detalji (šibe, bambus i ratan) potječu iz vlažnog podneblja. Njima godi voda.
• Postupak čišćenja – prebrišite detalje/namještaj mokrom krpom (umočenom u rastvor vode i limuna). Ukoliko želite osvježiti vrtni namještaj (upravo izvađen iz garaže) na stolić i stolice stavite vlažne krpe i pustite da odstoje barem 10 sati kako bi se materijali dobro napili vlage.
• Zaprljane košarice ili ladice možete očistiti i mekanom četkicom koju ste umočili u vodu i limun. Dobro istrljajte uprljana mjesta i sve dobro operite mlazom vode. Ostavite na suncu da se košare, kutije, ladice osuše (potrebno je ponekad i nekoliko dana).

košara-savjet-diy-napravi-sam-modnialmanah

Savjet više: obojane košarice nemojte prati na ovaj način jer se može dogoditi da boja popuca. Ukoliko želite potpuno osvježiti ovakve detalje skinite boju, dobro ih operite, osušite i ponovo obojite željenom bojom!

Trenutno nema komentara

Comments are closed