Treba li tijekom spavanja nositi grudnjak?

Vječno pitanje i dvojba žena koje žele prirodno čvrste grudi u tom izgledu zadržati što dulje. Dakle, koji je odgovor? Nekad davno, seks simbol Marilyn Monroe vjerovala je da je za njezine velike i čvrste grudi zaslužan dobar grudnjak u kojem je čak odlazila i na spavanje. Nekoliko godina kasnije, neki su proizvođači grudnjaka dizajnirali i one za spavanje, pa ih i danas često vidimo u trgovinama. Sprečavaju li oni zaista opuštanje grudi i treba li ga odijevati i za spavanje?

grudnjak-spavanje-zdravlje-modnialmanah

Istražili smo ovu tematiku i dobili odgovor. Neki izvori kažu kako je spavanje s mekanim grudnjakom vrlo korisno jer se tako sprečava gravitacija dojki dok spavamo. Kad su uvijek u istoj liniji tijela prsni mišići čine svoj posao u potpunosti. S druge strane postoje i istraživanja koja govore kako treba izbjegavati nošenje grudnjaka prilikom spavanja. Razlog je vrlo jednostavan – puno se toga događa vašem tijelu na području prsa dok spavate što utječe na mišiće i krvne žile, limfne čvorove i živce. Ako je grudnjak preuzak, moguće je da usporavate protok krvi prema dojkama i području oko njih. Također, može se zaustaviti protok limfe u limfne čvorove oko dojke i pazuha što ometa vitalnu funkciju ispiranja toksina iz tijela.

Sad imate i za i protiv razloge, a na vama je da odaberete način kako će vaše grudi ‘spavati’. Birate li grudnjak za spavanje, pazite samo da nije premalen i da vas nigdje ne steže. Prilikom kupovine napravite nekoliko ‘noćnih’ pokreta u kabini kako biste vidjele steže li vas gdje.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS