SOS savjeti za izgužvanu odjeću! Vjerovali ili ne, pomaže (i) pegla za kosu!

Napravili ste generalno spremanje ormara i što se dogodilo nakon nekoliko dana? Ujutro, kad ste se spremali na posao svaki komad kojeg ste izvukli bio je izgužvan! U današnjoj temi dana naučite na koji način njegovati tkanine kako bi smanjili njihovo prirodno gužvanje!
• Prirodne tkanine na vole radikalno sušenje! Što to znači – izbjegavajte sušenje pamučnih tkanina na radijatoru ili jarkom suncu. Isto tako budite oprezni sa sušilicama. One mogu dodatno isušiti tkaninu i učiniti je krutom.
• Kako odjenuti istu košulju dva puta? Nošenu košulju ne vješajte na rub naslon stolice već na vješalicu. Umjesto da peglate pregibe od nošenja košulju poprskajte mlakom vodom i ostavite košulju da prenoći.
• Kako na brzinu (posebno na putovanju) izravnati izgužvanu tuniku, haljinu, košulju? Najjednostavniji i najbrži način je da izgužvani predmet objesite na vješalicu i ponesete u kupaonicu kad se počnete tuširati. Para će izravnati sve nabore.
• Nemate peglu pri ruci? Stavite na radijator tanjurić, posudu i kad je dno dobro ugrijano prijeđite preko izgužvanog dijela odjeće. Za one koje vole još praktičnije rješenje… izgužvanu mašnu na haljini, volane… možete izravnati i peglom za kosu. Djeluje!

odjeća_savjet_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS