Objavite rat celulitu ! (jer polako kreće sezona kupanja)

Napokon smo skinuli zimsku odjeću i odjenuli laganije odjevne kombinacije. Kako izgledate? Koliko ste celulita nakupili tijekom zime, ali i tijekom blagdana? Ukoliko ste s tugom okrenuli i pogledali svoju guzu i noge vjerujemo kako su vam kroz misli prošle duge lanene hlače i haljine. Ili možda preparati i tretmani uz koje možete zablistati u punom sjaju. Vrijeme je za male trikove za razbijanje velikog celulita.

Za početak…
Celulit, nastaje kao posljedica taloženja potkožnih masnih stanica koje pritišću vezivno tkivo. Puno takvih stanica čini nakupine koje se naziru ispod kože. Što manje masnoće imate, celulit je manje vidljiv.

Kako pobijediti celulit?
Detoksikacija organizma
Krajnje je vrijeme za detoksikaciju organizma. Posebno za jetre i debelog crijeva. Smanjite unos gaziranih pića, kave, soli, masti. Ovo su najbolji pomagači nastanka celulita. Isto tako, ne zaboravite popiti puno vode-barem dvije litre dnevno.

Što jedete?
Kako biste pomogli organizmu da se riješi celulita, jedite hranu bogatu hranjivim vrijednostima, kao što su soja, borovnice i orašasti plodovi. Na dnevni jelovnik unesite hranu koja sadrži cjelovita zrna kao što su ječam, raž, proso ili zob (jer ta zrna najviše pridonose borbi protiv celulita).

U zdravom tijelu zdrav duh
Brzo hodanje, vožnja bicikla, hodanje uz stepenice, joga i aerobik učinit će čudo. Ove vježbe pomoći će vam da sagorite višak masnih naslaga koje su glavni razlog nastanka celulita.
Kako vježbati? Uvijek birajte vježbe koje vam pomažu u topljenju masti na područjima nogu i bedara.

Masaža čini čuda!
Masiranjem područja zahvaćena celulitom potičete cirkulaciju i na taj način razbijate masne naslage. Za masažu možete upotrijebiti četku za kupanje ili piling. Isto tako masažu pojačajte aromatičnim uljima kadulje, čempresa i smreke.

Trenutno nema komentara

Comments are closed