Znate li što je bolje za stiliziranje kose gel ili pjena za kosu?

Napokon ste se ošišali, obojili u dugo željenu boju ili jednostavnu pustili kosu da naraste kako biste mogli uživati u njezinoj prirodnoj ljepoti. Kako bi kosa bile uvijek lijepa i zdrava, a frizura šik i u trendu potrebno je koristiti proizvode za stiliziranje. Što je bolje – pjena ili gel za kosu?

PJENA ZA KOSU, OBLIKUJE LOKNE I DAJE VOLUMEN
Pjena za kosu odličan je proizvod za definiranje kovrča, postizanja volumena tanke i slabe kose. Idealan je proizvod i za muškarce i za žene, ovisno o tipu kose i frizuri. Prije nego li kupite novu pjenu za kosu, pogledajte njihovu namjenu. Postoje pjene namijenjene za oblikovanje kose uz pomoć topline, odnosno fena ili figara/pegli za kosu, dok se druge koriste samo uz pomoć prstiju. Isto tako neke pjene pojačavaju, odnosno smanjuju čvrstoću kose.

Kako nanijeti pjenu na kosu?
Pjenu nikada nemojte stavljati direktno na kosu, već je prvo protrljajte kroz dlanove, a zatim je nanesite na čitavu duljinu kose, počevši od korijena, pa prema krajevima. Za raspoređivanje pjene možete koristiti i široku četku. Ne pretjerujte, za gotovo sve duljine i oblike frizura dovoljna je količina koja otprilike odgovara veličini loptice za stolni tenis ili golf. Dodajte još malo ako imate izrazito dugu kosu. Želite li pojačati volumen kose? Pjenu nanesite na korijen vlažne (ne mokre) kose. Dodatni efekt bujne kose postići ćete i ukoliko glavu zabacite prema dolje i stavite pjenu na kosu.

NJEGOVO VELIČANSTVO GEL ZA KOSU
Gusta i ljepljiva masa za kosu idealna je za kovrčave i valovite kose koje se na ovaj način ‘drže pod kontrolom’. Suprotno tome,mekane, tanke ili ravne kose ne smije se stilizirati gelom.

Kad koristiti gel?
• Prilikom oblikovanje kratkih frizura
• Za kroćenje razuzdanih lokni
• Definiranje kraćih i duljih kovrči
• Za oblikovanje čupavih ili zalizanih frizura

Većina gelova postoji u više jačina, pa prije odabira razmislite o vašem tipu kose i stilu kojeg želite postići.

Kako pravilno nanijeti gel za kosu?
1. Za najbolji dojam gel nanesite na vlažnu kosu
2. Uzmite manju količinu između dlanova i protrljajte ih, kako bi ravnomjerno rasporedili gel. Ne zaboravite da previše gela može biti pogubno za frizuru, a premalo neće biti dovoljno efektno. Dovoljno je otprilike oko 1-2 žličice.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS