Nakon modne, Zagreb dobio i sportsku špicu!

Hrvatska je postala sjedilačka nacija, sjedimo i do petnaest sati dnevno, sedam sati provedemo ležeći ili spavajući, a samo dva sata smo aktivni. Posebno je zabrinjavajući podatak da je sve veći udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata, na primjer čak 92 posto djevojaka u dobi do 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno. Upravo zato su organizatori ovaj sportski događaj namijenili svim građanima, mladima i starijima, s ciljem poticanja na bavljenje sportom, rekreaciju i kretanje.

Upravo zato je nastao jedinstven projekt u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba- sportska špica subotom!

Središte Zagreba u subotu su ispunili brojni sportaši, sportski klubovi i savezi, koji su na Strossmayerovom trgu zajedno s građanima vježbali i istaknuli važnost cijelo životne rekreacije. Najbolju motivaciju za vježbu dali su sportski idoli koji su na postavljenim sportskim poligonima predstavili svoj rad i svoj sport, ali su se okušali i u drugim sportovima.

Nogometaši GNK Dinama, košarkaši Cedevite i Cibone, rukometaši PPD Zagreba, rukometašice Lokomotive i košarkašice Medveščaka, olimpijci Martin i Valent Sinković, boksač Filip Hrgović i brojni drugi predstavili su svoj sport, pokazali kako izgledaju njihovi treninzi i pripreme, ali su svoje snage odmjerili i u drugim sportovima s okupljenim građanima. Tako su snage odmjerili u košarci, malom nogometu, rukometu, stolnom tenisu, veslanju, judu, boksu, sambu, ritmičkoj gimnastici, hrvanju, karateu, ju-jitsuu, taekwondou, kuglanju, obaranju ruku, hokeju na rolama.

Događaju je uz brojne legende zagrebačkog sporta prisustvovao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je poznat po svojoj podršci zagrebačkim sportašima. Naime, Grad Zagreb odvaja najveći proračun za sport u Hrvatskoj, pri čemu se 150 milijuna kuna raspoređuje na temelju Plana sredstava za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, kojega izrađuje Sportski savez Grada Zagreba.

Trenutno nema komentara

Comments are closed