Mislite na svoje zdravlje: neka higijenski ulošci budu pamučni!

beauty_tosama_ulošci_modnialmanahZnate li kad su se pojavili prvi higijenski ulošci za žene? I ne tako davno 1890-te godine, koja se smatra godinom revolucionarnog iskoraka u intimnoj higijeni žena širom svijeta. Upravo tada je počela velika potražnja i komercijalizacija higijenskih uložaka, ali i ekspanzija u proizvodnji najrazličitijih proizvoda za intimnu njegu žene. U 20. stoljeću proizvedeni su i prvi pamučni, prirodni ulošci, ali i oni napravljeni od sintetičkih materijala koje danas vidimo na policama mnogih drogerija.

Znate li zašto je važno odabrati pamučne uloške?
• Nepravilno korištenje uložaka može izazvati značajne zdravstvene probleme. Naime, na površinskom sloju uložaka, zbog sintetike koja ne propušta zrak, već nakon pola sata počinje brz razvoj i razmnožavanja bakterija i drugih štetni mikroorganizama.
• Istraživanja su pokazala kako na jednom sintetičkom ulošku ima 100 bakterija/na mm2 uloška. Užas, zar ne?! Posebno ako znamo kako je bakterijska bomba osnovni uzrok većini ginekoloških problema i upalnih procesa, kao što je upala grlića materice ili same materice i mokraćnih putova.
• Zašto potražiti prirodne uloške? Znanstveno je dokazano da je naše tijelo najosjetljivije za vrijeme menstruacije. Upravo zato ne zaboravite pružiti najbolje! Ulošci proizvedeni isključivo od prirodnih materijala savršeno propuštaju zrak te pojačavaju osjećaj svježine i udobnosti, čak i nakon cjelodnevnog sjedenja; ulošci imaju maksimalnu moć upijanja. Uzo to, ne stvaraju i ne šire neugodne mirise pa se za razliku od sintetičkih uložaka ne moraju mijenjati svakih 1-2 sata.

ModniALMAnah savjetuje:
Pamučne uloške TOSAMA! Potražite ih u svim dm-ovima i već nakon jednog dana nošenja osjetite razliku. Savršeni prirodni ulošci napravljeni od pamuka, omogućuju disanje kože i osiguravaju joj optimalnu vlažnost, mekani su i djeluju anti-alergijski. Odličan su prijatelj svih dana u mjesecu.

beauty_tosama_ulošci_modnialmanah_1

Trenutno nema komentara

Comments are closed