Loše spavate, budite se s bolovima u kralježnici? Vrijeme je za novi madrac!

Možda zvuči nevjerojatno, ali i najbolji i najsavršeniji madrac nakon 7 godina otkazuje poslušnost U tom trenutku u njegovoj unutrašnjosti živi više od 10 milijuna grinja, nataložilo se 7 litara znoja, skupilo se oko 4 kg mrtvih stanica kože i peruti… Uz to treba dodati da su opruge otkazale poslušnost, stvorila su se udubljenja koja djeluju na kvalitetu i ritam spavanja. Je l’ sad jasnije da treba početi razmišljati o promjeni madraca?

Od kuda krenuti?
Krenite u potragu za idealnim Vitapur madracom, proučavajući njihov vodič za odabir ispravne debljine, širine i vrste madraca. ada odabirete visinu jezgre madraca, budite svjesni da viši madraci nude i veću udobnost jer se vaša ramena i bokovi udobno prilagođavaju madracu, a lumbalni dio tijela ima dodatnu potporu.

Viši madrac (18 cm i više):
nudi najviše udobnosti te je primjeren i za osobe jače tjelesne građe.

lifestyle-vitapur-madrac-modnialmanah

Srednje visoki madrac (16 cm):
nudi optimalnu udobnost i potporu za kralježnicu.

lifestyle-vitapur-madrac-modnialmanah

Niski madrac (14 cm):
pruža dovoljnu potporu djeci i adolescentima te vitalnim osobama koje nemaju nikakvih problema s kralježnicom.

lifestyle-vitapur-madrac-modnialmanah

Koju dimenziju madraca odabrati?
Mora biti barem 10 cm duži od vaše tjelesne visine i što širi. Madraci od pjene dostupni su u svim standardnim dimenzijama, dok dimenzije madraca od lateksa u potpunosti možemo prilagoditi vašim željama jer ih radimo po narudžbi.

lifestyle-vitapur-madrac-modnialmanah

Koju tvrdoću madraca odabrati?
Primjerena tvrdoća ovisi o tjelesnoj težini pojedinca. Madrac od lateksa izrađujemo po narudžbi, potpuno prilagođenog vašim potrebama i željama.

Madraci od pjene su mekši i namijenjeni su djeci, adolescentima i osobama do 75 kg.

Madraci srednje tvrdoće imaju više različitih jezgri što znači da sami birate tvrdoću koja vam najviše odgovara. Primjereni su za osobe prosječne tjelesne građe odnosno do 90 kg težine.

lifestyle-vitapur-modnialmanah
 Madrac od pjene MemoSilver – 2 tvrdoće u jednom madracu

Tvrđi madraci primjereni su osobama težim od 95 kg te kada na istom madracu spava više osoba.

Madraci od lateksa izrađeni su po narudžbi. Možete birati između tri različite tvrdoće: tvrdoća M – do 75 kg, tvrdoća T – od 75 do 95 kg i tvrdoća ET – iznad 95 kg.

Imate probleme s kralježnicom?
Obavezno odaberite 7-zonski madrac koji je sastavljen od sedam različitih tvrdoća. Najtvrđi je u lumbalnom dijelu te tako savršeno podupire vašu kralježnicu. Mekaniji je na području ramena i bokova jer navedeni dijelovi tijela najviše “utonu” u madrac. 7-zonski madrac jamči pravilnu potporu tijelu – vaša kralježnica ima oblik ravne linije i pravilan fiziološki položaj.

lifestyle-vitapur-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed