Kako ćete saznati da ste (upravo) dehidrirali!

”Moram nešto popiti, dehidrirala sam” česti je opis stanja žeđi kojeg osjećamo tijekom dana. Je li ta silna potreba za tekućinom stvarni razlog da smo i dehidrirali ili neki drugi signali u tijelu pokazuju da smo zaboravili unijeti dovoljnu količinu tekućine u tijelo?

Kako ćete znati da se (upravo) dehidrirali?
Vjerovali ili ne, nije žeđ jedini razlog dehidracije. Da pijete nedovoljnu količinu vode otkriti će vam glavobolja, izrazito suha koža, suha usna šupljina (slina koja se lijepi), rjeđe mokrenje, pojačana potreba za tekućinom, ubrzano lupanje srca, pucanje kože na usnama. Primijetite li jedan od tih signala, krenite s obilnom hidracijom.

zdravlje-dehidracija-dihidrirati-modnialmanah-voda-dehidrirali

Zašto je voda toliko potrebna našem tijelu?
Kad je tijelo optimalno hidrirano regulirane su sve njegove funkcije – metabolizam radi svoje, povećana je energija u tijelu, ali i sve funkcije prirodnog rashlađivanja kad je vani jako vruće. Osim toga dovoljna količina vode u tijelu pomaže u radu mišićima, zaslužna je za elastičnost kože, ali i podiže imunitet. Ispravnom hidratacijom uklanjaju se toksini iz tijela, regulira se rad svih organa, ali i uspostavlja pravi pH kože. Čim osjetite bilo koju tegobu u tijelu krenite s pojačanom hidratacijom.

Trenutno nema komentara

Comments are closed