Hoćete li početi vježbati? Danas naučite kakve vam tenisice trebaju!

Planirali ste početi rekreaciju od prvog? Danas je taj dan! Tenisice na noge i u prirodu – trčite, hodajte, planinarite… Vježbajte onako kako to najbolje želite i možete, jer tijelo je potrebno pokrenuti i razbuditi kako bi se mišići utegnuli, a isto tako i potaknulo otapanje masnih naslaga.

Kako ste nas ovih dana često pitale kakve tenisice odabrati za određen tip rekreacije, prikupili smo odgovore kineziologa i brand menagera i dobili zanimljive savjete koji će vam sigurni smo pomoći prilikom odabira tenisica za ovo proljeće.

Na što posebno paziti?
Budite sigurni u svoj broj Veličina se može mijenjati tijekom godina jer kosti stopala se smanjuju, povećavaju, šire. Isto tako broj cipela ne mora biti isti kao i broj tenisica koje ćete nositi.
Kupovinu sportskih tenisica započnite s navlačenjem sportskih čarapa (nikako ne isprobavajte na najlon čarape) jer ćete tek teko vidjeti kako će vam tenisice pristajati.
Prilikom kupovine, popričajte s prodavačem o vašim sportskim navikama. Iskreno recite jeste li kampanjac ili redovno trenirate, imate li kondiciju i kojim ćete se sportom baviti. O tome ovisi odabir tenisica koje na prodajna mjesta dolaze s oznakama sporta za koje su namijenjene.
Ukoliko ste našli idealne tenisice koje su malo uske, pitajte prodavača dolazi li taj model u više širina. Mnogi brendovi u kojim kolekcijama nude modele tenisica u nekoliko širina što uvelike olakšava kupovinu. Trebate samo pitati…
Godinama ste nosili jedan brend tenisica? Možda je vrijeme za promjenu! Proizvodnja tenisica svake godine napreduje, sve više sportskih brendova koristi nove tehnike pa ćete se vjerujem iznenaditi kad vidite koje sve plusove imaju noviteti na tržištu. Oni nužno ne moraju biti s potpisom vama omiljenog ili poznatog brenda.
Ovo malo ljudi zna (i mi smo nedavno naučili): U skladu s vrstom stopala, visinom i elastičnosti svoda postoje 3 vrste gaženja, prema kojima su napravljena tri modela tenisica. Tenisice zato mogu biti neutralne, Support ili Motion Control. Ukoliko ne prepoznajte tip svog stopala/gležnja posavjetujte se s prodavačem.
Ne štedite na tenisicama,posebno ako ćete zaista započeti s rekreacijom. Dobre tenisice će vam poslužiti godinu dana.
I za kraj – želite li ugodne tenisice nositi tijekom cijelog dana i kombinirati ih uz modne casual outfite? Saznajte koje su ‘fashion’ linije pojedinog sportskog brenda. Izaberite modele koje ćete moći lako kombinirati i koje će biti ugodne prilikom nošenja.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS