Dolaze li vam vegani na blagdanski ručak – evo kako se pripremiti!

Blagdansko vrijeme povezano su Uskrsom mnogi povezuju s obiljem za stolom. Na njemu se nalaze delicije napravljene od životinjskih proizvoda – šunka, pečenje, jaja… U tom obilju ne uživaju vegani, pa dolaze li vam takvi gosti na blagdanski ručak, prilagodite im menu. Budući da je gastronomija uvelike napredovala i da se navike u posluživanju hrane mijenjaju gastro Uskrs može biti i isključivo na biljnoj bazi.

Takvim gostima poslužite veganske grickalica na početku druženje- fini namazi, štapići od svježeg povrća su dobar primjer. Za glavno jelo poslužite puno pečenog povrća, pire krumpir od batata i drugog povrća, ispecite popečke od povrća, napravite štapiće s povrćem i tofu sirom te ih lagano grilajte.

Što je s jajima? Vegane nećete poslužiti klasično obojenim jajima, ali oni će se jako razveseliti kad im na stol stavite jaja od čokolade (bez mliječnih proizvoda) s kojima će se zasladiti. Takve slastice možete napraviti same ali i kupiti šarena jaja u specijaliziranim trgovinama. Isto tako veganski kolači s čokoladom su toliko fine slastice da će u njima uživati svi članovi obitelji. Takav kolač oblikujte u mrkvu ili zeca i poslužite s ostalim kolačima.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS