Znate li zašto je dobro koristiti eterična ulja ljeti?

Eterična ulja – nešto bez čega ne možemo zamisliti zimu, ona koja podižu raspoloženje dok gledamo kroz prozor tmurnu i sivu zimu, nešto je bez čega ne bi smjeli zamisliti i ljeto! Razlog je vrlo jednostavan- odaberete li eterična ulja sa svojstvima koja pomažu u ljetnim mjesecima svojem ćete tijelu na prirodan način priuštiti maksimum.

Evo u čemu je tajna:
Eterična ulja mogu prirodno hladiti tijelo i pomoći vam u borbi s vrućinom. Tu najviše pomaže paprena i zelena metvica, eukaliptus koji po svojim svojstvima hlađenja zbog prisutnosti specifičnih spojeva djeluju na naše senzorne receptore i živčani sustav. Rezultat – olakšanje tijekom vrućih ljetnih dana.

zdravlje-eterična-ulja-eterično-ljeto-zdravlje-modnialmanah

Mogu li se koristiti eterična ulja nakon sunčanja?
O da – pogotovo eterična ulja lavande i kamilice. Ulje lavande ima protuupalna, antimikrobna i umirujuća svojstva, pa u dodiru s kožom koja je izgorjela od sunca ublažava crvenilo, iritaciju i manje opekline od sunca. Kamilica ima protuupalna i antioksidativna svojstva, što je čini korisnom za umirivanje opeklina od sunca i nadražene kože. Pomaže u smanjenju crvenila, umiruje svrbež i umiruje kožu.

Kako se zaštititi od komaraca?
Umjesto klasičnih sprejeva za zaštitu od komaraca koji nisu napravljeni samo od prirodnih sastojaka koristite moć prirodnih eteričnih ulja. Citronella, limunska trava i ulje čajevca poznati su po svojim svojstvima odbijanja insekata, što ih čini popularnim prirodnim alternativama sintetičkim repelentima za insekte. Možete ih koristiti svakog posebno ali i u kombinaciji.

Foto: Pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS