Znate li koja je opasna odjeća za naše zdravlje?

Neki odjevni komadi idealni su za isticanje vitke linije i u njima izgledate moderno i lijepo. No zapitate li se ikada kakve posljedice takva odjeća i obuća ostavlja?

Krenimo redom… ovo je odjeća koja je opasna za zdravlje i koju bi trebalo izbjegavati!
•  Uske traperice mogu ometati probavne procese. Liječnici su uočili da uz probavne smetnje, kod žena mogu izazvati i bol u donjem dijelu leđa i infekciju gljivicama.
•  Nosite li vrlo često i steznike, iako odlično oblikuju tijelo i skrivaju višak kilograma, znajte da mogu uzrokovati kompresiju živaca i smanjen protok kisika.
•  Za cipele visokih potpetica i same smo svjesne svih problema koje donose. Sve štikle s potpeticom višom od 5 centimetara mogu uzrokovati deformaciju kostiju, čekićaste palčeve, iščašenja i stres za ligamente.
•  Gore od štikli su jedino japanke zbog kojih često moramo stiskati prste, a to dovodi do zamora mišića i promijenjenog hoda, što može uzrokovati probleme s nožnim zglobovima i kukovima. Sva sreća da se nose samo na plaži!
•  Moderne velike torbe koje nosimo na jednom ramenu uzrokuju različite problem s kralježnicom. Američka udruga kiropraktičara savjetuje ženama da u torbi ne nose više od 10 posto tjelesne težine.
•  Savjetuje se i da izbjegavate modne dodatke koje sadrže nikal jer mogu uzrokovati svrbež i osip.

A što je s frajerima?
I muškarci trebaju pripaziti na odjeću koju biraju! Istraživanja pokazuju da čak 67% muškaraca nosi preuske košulje i previše steže kravatu oko vrata. To može biti uzrok smanjenja cirkulaciju prema mozgu, ometa pokretljivost vrata te povećava napetost mišića u leđima i ramenima.

savjeti-odjeća-modni-almanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS