Danas ne propustite: Noć muzeja! (ovako ćemo se mi zabaviti u Zagrebu)

Danas je Noć muzeja, kad u cijeloj Hrvatskoj svoja vrata otvaraju muzeji nudeći tako posebne programe. Tema ovogodišnjih Noći je glazba koja je postavljena s ciljem prezentiranja i popularizacije glazbene baštine i njene muzealizacije. Tako će neki muzeji predstaviti skladatelje, dirigente, pedagoge, izvođače i sakupljače glazbene baštine, glazbene kritičare, uređaje za reprodukciju zvuka te drugih predmeta vezanih za temu glazbe.

Kako je ovo prilika da vidite izložbe koje ste propustili, ali i doživite nešto novo u muzejima za koje niste ni znali da postoje u vašem gradu, pripremite se za ovaj event jer ne možete stići pogledati sve izložbe, posebno u velikim gradovima! Mi smo mi smo proučili detaljno ponudu u Zagrebu pa evo što izdvajamo kao zanimljivosti.

PRIRODOSLOVNI muzej (od 18 sati do ponoći)
IZLOŽBA: Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih
U postavu izložbe prate vas zvukovi prirode kojih se neki od vas sjećaju iz djetinjstva, a koje danas možemo čuti samo u čistim, netaknutim dijelovima prirode. Najpoznatiji među njima je neumorni poljski šturak, a društvo mu pravi moćna hrastova strizibuba. U ovom zboru od svih vrsta zasigurno je najglasniji i najbizarniji pjevač perverzna i pohotna vodena stjenica koja pjeva – penisom!

TIFLOLOŠKI MUZEJ (od 18:00 do ponoći, koncerti u 20 i 22 sata)
Izložba The Best Place For A Blind Date/Najbolje mjesto za spoj na slijepo
Doživi. Probaj. Zavedi. Dodirni. Ova izazovna, suptilna, intrigantna izložba odvest će vas u avanturu otkrivanja sveopće virtualnosti u svim segmentima života.Tijekom izložbe kretat ćete se u mraku po prostoriji s intrigantnim predmetima, mirisima, zvukovima i teksturama s kojima se i inače svakodnevno susrećete, no, s obzirom da ih nećete vidjeti, ova svakodnevica postat će potpuno novo, moglo bi se reći, senzacionalno iskustvo. U drugom dijelu izložbe moći ćete se “poigrati” s očekivanjima, predrasudama ili sudbinom.
I da, jeste li znali da gluhe osobe sviraju? Da imaju svoj vlastiti bend? O, da! Dođite, poslušajte Deaf Band Dlan i pitajte ih sve što vas zanima!

ZAGREBAČKA PIVOVARA – PIVANA
(razgled pivnice svaki puni sat, koncerti od 20:00 sati)
Svaki puni sat, glumac i voditelj Darko Janeš, provest će posjetitelje kroz Pivanu i prezentirati povijest Zagrebačke pivovare i Pivane, skulpture osnivača Zagrebačke pivovare, izložbu likovnih uradaka za Božićno pivo te kolekciju pivskih etiketa Zagrebačke pivovare, starih reklama i novinskih članaka o Zagrebačkoj pivovari iz prošlog stoljeća, repliku starog kamiona i starih kola s bačvama u kojima se nekad prevozilo pivo, interaktivni spomenik pivskom kotlu, pivske svece i mnoge druge zanimljivosti iz svijeta piva i pravilno točenje piva u 9 koraka.
U sklopu Noći muzeja, Zagrebačka pivovara organizira razgled Pivane i besplatno predavanje Beer Champions u sklopu kojeg će vrhunski stručnjaci iz različitih područja govoriti o kulturi pijenja piva, vrstama piva, pravilnom posluživanju i sljubljivanju piva s hranom kao i pozitivnim učincima umjerene konzumacije piva na zdravlje. Također ćemo premijerno prikazati film autora Roberta Knjaza o povijesti i razvoju Zagrebačke pivovare.

Za vrijeme trajanja Noći muzeja moći ćete se dobro zabaviti i zaplesati uz legendarnog Jimmija Stanića i Ante Gelo bend te degustirati nefiltrirano pivo Pivana i pivske zalogaje po promotivnoj cijeni od 10 kn.

 

Trenutno nema komentara

Comments are closed