Zašto se debljate nakon menopauze?

Kad ste bile mlađe niste pazile na svaki zalogaj koji ste unijele u organizam a bile ste mršave i fit. Danas vas i zrak deblja! Zvuči li poznato? Za sve ove ‘pojave’ krivi su hormoni koji diktiraju zdravlje, ali i stanje organizma. Upravo zbog toga smo deblje, odnosno mršavije ovisno o svakoj proživljenoj godini.

Nakon 50-te jedite više manjih porcija
Imate li više od 50 godina treba vam manje energije (oko 30%) nego nekome tko je u 20-tim godina. Upravo zato, jedite na drugačiji način! Manji obroci ali češći pomoči će vam da budete zdravi i vitki. Isto tako pazite na unos soli u organizma (nutricionisti kažu kako se ne bi smjelo u ovom periodu unositi u organizam više od 1/4 žličice dnevno). Jedite i enzime koji razlažu štetne masnoće! Ananas je bogat enzimima i vitaminom C i odličan je pomoćnik probavnog trakta.

zdravlje-dijeta-debljanje-modnialmanah

Ananas dijeta jednom mjesečno!
Jedite 2 kg ananasa uključujući i sok. Podijelite to u 3 porcije: doručak, ručak i večera. Ne jedite ništa drugo tog dana.

  • Doručak: 1 krišku ananasa i 90 grama nemasnog mrvljenog sira
  • Ručak: polovina ananasa i 90 grama kuhane piletine, ribe ili nemasnog mesa.
  • Večera: jedna kriška ananasa i 1 šnita raženog kruha s jednom šnitom nemasnog sira

Ukoliko volite miješati okuse, umjesto ananasa možete konzumirati kivi, jabučni ocat i artičoke. Ove namirnice imaju sličan efekt.

Trenutno nema komentara

Comments are closed