Započnite dan uz smoothie

Smoothie (ili u prijevodu kašasti sok) idealan je za početak svakog radnog dana. Posebno za vas koje ne volite klasični doručak. Može se napraviti na nekoliko načina, mogu biti slani ili slatki ovisno o tome što više volite. Njima možete započeti dan, ali u njima uživati i tijekom radnog dana – savršena su užina, lagani ručak ili večera.

Što vam je potrebno za smoothie? Za početak kvalitetan blender (mi koristimo BOSCH Styline MUM 5 odličan višenamjenski aparat za brzu pripremu napitaka, ali i drugih obroka), voće ili povrće i pet minuta.

smoothie-sok-modni-almanah-bosch

Kako nam je svima potreban poticaj, početak tjedna iskoristite za usvajanje zdravih navika. Ovo su provjereni recepti za napitke uz koje vam život neće biti isti.

Smoothie za dobro jutro napravite tako da pomiješate jednu jabuku, jednu bananu, 2 dcl mlijeka (probajte bademovo) , jedan grčki jogurt, mala žlica meda. Sve sastojke pomiješajte i uživajte!
Povrtni smoothie (idealan za ručak) napravite tako da pomiješate jednu rajčicu, pola krastavca, tri lista zelene salate, jedan jogurt (može grčki) , malo soli. Na kraju, možete dodati pržene sjemenke bundeve ili prepržene bademe.
Smoothie za ravan trbuh je odličan način za kontrolu stvaranja masnih naslaga oko trbuha. Posebno ukoliko puno sjedite. Povežite u blenderu dvije kruške ili jabuke (ogulite ih prije), dva dcl mlijeka, jedan probiotički jogurt, dvije žlice zobenih pahuljica, malo cimeta, meda i soli.
Smoothie za detoks tijela napravite od dvije banane, jedne jabuke, dvije naranče, dvije šake špinata. Sve dobro pomiješajte i uživajte. Napravite li kuru od pet dana uzastopnog konzumiranja ovog napitka tijelo ćete očistiti od toksina i ponovo se vratiti u željeni balans. O energiji koju ćete dobiti da ne govorimo !

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS