Dobro proučite svoje lice i saznajte što vam otkriva

Koža odražava promjene unutar tijela, pa budite senzibilizirane s promjenama koje uočavate. Akne, prištići, mrlje i crvenilo upozorenja su da se nešto događa. Uočite promjene i saznajte koji su potencijalni problemi koje je lako liječiti.

Akne na bradi – hormonski disbalans
Brada je posebno osjetljivo područje lica posebno prilikom rasta progesterona i testosterone. Akne se u tom slučaju mogu pojaviti prije menstruacije. Ukoliko su bolne i jako izražene potrebno je posjetiti ginekologa. Također one duboke cistične akne mogu biti znak sindroma policističnih jajnika koji povećavaju rizik za dijabetes i neplodnost.
Osim preskakanja deserta, u rješenju ovog problema mogu pomoći anti beby pilule koje uspostavljaju hormonsku ravnotežu i čiste kožu. Koristite proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu i sumpor jer oni smanjuju upale, te akne pokrivajte korektorom.

Tamni krugovi ispod očiju i nadutost – alergije
Alergeni pokreću oslobađanje histamina koji doprinosi nadutosti i svrbežu očiju, a kronična alergija može proširiti krvne žile pa se pojavljuju tamno ljubičasti koluti ispod očiju. Ukoliko niste bili dugo budni, a primjećujete ove simptome, provjerite jeste li na što alergični.

Crvenilo i osip – stres, digestivni poremećaj, lupus
Ukoliko primjećujete crvene mrlje koje se pojavljuju i nestaju sa lica i vrata to je vjerojatno posljedica stresnih situacija. Ipak budite na oprezu jer mali crveni prištići mogu biti znak bolesti probave, dok je sitan osip simetričan u obliku leptira na oba obraza klasičan znak lupusa. Obratite se liječniku ako lako dobivate modrice, gubite ili naglo dobivate na težini ili se osjećate umornije nego obično.

beauty-lice_modni-almanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed