Udebljale ste se? Ne zaboravite steznik!

Blagdani su za nama, a pred nama borba s nekoliko suvišnih kilograma. Dok mršavite i ponovno postajete fit, u svakodnevno odijevanje uvrstite nevidljive pomagače. Steznici optički smanjuju masu tijela i naglašavaju liniju tijela. Danas su već toliko sofisticirane izrade da ne stežu neugodno i ne ‘urezuju’ se u tijelo.

Što našem tijelu čini steznik?
Najučestalija i najpoznatija primjena korzeta ili steznika je da tijelo bude vitkije i uže (čak i dva konfekcijska broja). Među prvima su ga počele nositi Beyonce i Gwyneth Paltrow koje ovaj modni saveznik koriste kako bi što bolje izgledale na crvenom tepihu.

steznik-modni-almanah

Vrsta steznika i građa tijela:
Visoke gaće sa steznikom koji završava u liniji grudnjaka – idealan za žene građe tijela jabuka (naglašen trbuh)
Gaće visokog struka s nogavicama – idealne za žene naglašene stražnjice i jakih bedara. Prilikom odabira ovakvog modela steznika pazite na veličinu – nogavice ne smiju zaustaviti cirkulaciju. Kako bi vam ovaj steznik bio funkcionalan odaberite model s naramenicama.
Steznik haljinica idealna je za sve one koje su nabacile koji kilogram više i čija je debljina ravnomjerno raspoređena tijelom. Ovo je vrlo popularan model steznika i savršeno funkcionira u svakodnevnom odijevanju.
Steznik potkošulja i gaćice idealne su za pune pješčane satove jer prate liniju tijela ublažavajući volumen.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS