Započela je sezona rolanja! Rolate li i vi?

Jedan od najpopularnijih sportova današnjice-rolanje podjednako vole i mlađi i stariji članovi obitelji! Sezona je počela-jeste li spremni? Prekontrolirajte kotačiće s vaših rola, izlizane zamijenite novim kako bi one bile ispravne u novoj sezoni. Isto tako razmislite o povećavanju brzine vožnje, posebno za one koje su svladale ovaj tip rekreacije. U tome će vam pomoći ovlašteni servisi za role i bicikle.

Na što biste još trebale paziti?
• Prošle ste godine imale svoju ‘rutu’ vožnje? Prođite je ove godine pješice ili biciklom kako biste vidjele da li je sve isto kao i lani. Odnosno je li staza u dobrom stanju, da li se nešto novo sagradilo… Kad definirate rutu za ovu godinu počnite se rolati.
• Napravite dva outfita u kojima ćete se rolati. Tajice, uske hlače i majice neka budu napravljene od tkanina koje skupljaju znoj. Nastojite biti uočljivi, a kupujete li novu odjeću odaberite onu s jarkim detaljima. Prilikom odijevanja pazite i na osnovna pravila bontona. Rolanje je sport i nisu primjereni outfiti poput mini suknji, prozirnih haljinica…
• Ne zaboravite zaštitnu opremu. Kao početnik ne zaboravite na kacigu (ma koliko vam to smiješno izgledalo), a za iskusne rolere tu su štitnici. Znajte da je za pad dovoljan samo jedan mali kamenčić zbog kojeg možete izgubiti ravnotežu. Štitnici i kaciga će vas zaštiti.
• Ne zaboravite ponijeti maramice, mali ručnik, vodu… To su neophodne sitnice koje trebate tijekom ove rekreacije. Umjesto da nosite torbu (zbog koje možete izgubiti ravnotežu) na leđa stavite ruksak.

Trenutno nema komentara

Comments are closed