Vrt je ostavio traga na vašim noktima? Evo kako ih očistiti!

Ni sami ne znate zašto, ali ruke vam traže zemlju! Uređujete okućnicu, sadite cvijeće, ‘čupkate po vrtu’- punite baterije na tako lijep i jednostavan način. Posljedica – duševan mir, zadovoljstvo i neuredne ruke ‘kao da ste kopale’.

savjet-ruke-pranje-vrt-modnialmanah

Ukoliko su vam ruke postale suhe, a nokti i zanoktice crne od zemlje koju ne možete oprati jednostavnim pranjem ruku, evo tri savjeta kako im ponovo vratiti ljepotu i sjaj.

  1. Voda i sapun operu sve – ali uz malo truda. Crnilo ispod noktiju i duboko u koži zanoktica operite uz pomoć otopine mlake vode i sapuna. Umačite u pjenicu četkicu za zube i laganim kružnim pokretima uklonite nečistoću.
  2. Kod jačih zaprljanja noktiju pomaže kombinacija mlake vode i paste za zube. Za početak operite ruke pastom za zube (umjesto sapuna) pa onda četkicom prelazite preko noktiju i zanoktica. Dobro operite i ruke obilno namažite kremom.
  3. Imate li problema sa suhom kožom ruku, posebno na unutrašnjem dijelu kažiprsta napravite piling kože ruku. Za to možete koristiti kombinaciju soli i vode (sol trljajte po rukama sve dok se ne otopi) ili obilno nasapunati ruke i prijeći po
Trenutno nema komentara

Comments are closed