Vrijeme je za vježbanje! Ali što odabrati?

zdrav-život-modnialmanahStali ste na vagu i napokon si priznali koliko ste kilograma dobili ove zime? Razumijemo vas! Prosječno se, zimska, od ljetne težine razlikuje do 5 kilograma. Kako se ne bi doveli u situaciju da kupujete proljetne outfite broj veće od onog kojeg ste nosile lani, vrijeme je za vježbanje. Što odabrati od silne ponude kojom nas obasipaju svakog dana?

Mi smo se raspitali o najpopularnijim programima koje upisujete pa o svakome donosimo nekoliko osnovnih karakteristika i info kome bi najviše odgovarao taj tip vježbanja.
•  Super spining – Odličan sport za topljenje masnih naslaga. Za sve je potreban statičan bicikl na kojem se počinje vožnja. Ali ne bilo kakva- vožnju bicikla diktiraju treneri sve ovisi o vrsti treninga.
•  Power Plate trening – Trening traje 20 minuta, za razliku od većine ostalih koji traju između 45 minuta i sat vremena. Riječ je o mehaničkim vibracijama koje miću platformu gore-dolje (s ciljem poboljšavanja snage mišića), lijevo-desno i naprijed-natrag (poboljšava se ravnoteže i koordinacija). Vježbe na Power Plate spravi možete raditi svakodnevno.
•  Plivanjem do prekrasnih mišića – Plivanje jača krvožilni sustav, potiče rad većine mišićnih grupa, podiže vitalnost i dobro raspoloženje. Ukoliko stanujete u blizini bazena, obavezno se rekreirajte na ovaj način. Plivanjem se topi jednaki broj kalorija kao i trčanjem.
•  Vježbanje na UGI lopti – ovo je spoj klasične medicinske lopte za vježbanje i lopte za pilates. Ova nova fitnes sprava predstavlja apsolutni hit na svjetskom tržištu. Obim lopte je 15 centimetara i idealan je dodatak za vježbanje kod kuće. Možete je koristiti za zagrijavanje i za vježbe snage, budući da se proizvodi u rasponu od šest do 12 kilograma.

 

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS