Vratite sjaj svojim tenisicama!

Počeli ste s rekreacijom i već nakon prvog trčanja ili šetnje uprljali tenisice? Kako ih najjednostavnije oprati? Naravno, ‘ubacite’ ih u perilicu rublja. No, oprezno… Kako bi tenisice ostale jednake, ne naravno samo čišće, potrebno je paziti na slijedeće…
•  Uklonite nečistoću s tenisica! Blato, pijesak ili ostatak trave s tenisica uklonite prije nego li ih ubacite u perilicu.
•  Skinite vezice, izvadite uložak (ukoliko je to moguće) i stavite ih u perilicu odvojeno od tenisica. Kako se ne bi zagubile u stroju, vezice ostavite da vise provučene samo kroz jednu rupicu na tenisici.
•  Da tenisice ne bi udubile bubanj perilice, poželjno ih je staviti u neku platnenu vreću ili staru jastučnicu. Isto tako možete kupiti specijalizirane vrećice za strojno pranje tenisica u perilici.
•  Na kojoj temperaturi prati tenisice? Najbolje ih je oprati na 30 stupnjeva, s blagim tekućim deterdžentom (primjerice za vunenu odjeću). Izaberite odgovarajući program bez prejake ‘centrifuge’.
•  Kad su oprane tenisice sušite na sobnoj temperaturi kako se dodatno ne bi oštetile.
•  Savjet više – kad su tenisice potpuno suhe kožne dijelove premažite kremom za obuću ili kremom za ruke. Dijelove od velura ili prevrnute kože istrljajte čistom gumicom i poprskajte ih sprejem za velur. Prije nošenja tenisica, unutrašnjost pospite dječjim puderom ili nekim drugim sredstvom protiv znojenja i neugodnog mirisa nogu. Tako će unutrašnjost tenisice dulje zadržati svježinu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed