Volite same raditi prirodnu kozmetiku? Evo recepta za kugle za kupanje! Nekad je super biti sam svoj majstor!

Godišnji odmor vrijeme je kad se opuštamo ali i realiziramo vlastitu kreativnost stvarajući tako lijepe i kreativne predmete od kojih neke možemo koristiti i kao suvenire. Volite li se tijekom godine opuštati u kupkama, iskoristite vrijeme i napravite vlastite kugle za kupanje.

Što vam je potrebno? Kao osnovna sirovina je epsom sol koju nabavite za pripremu kugli za kupanje. Kupanje s Epsom soli nudi brojne dobrobiti za zdravlje i ljepotu tijekom godine posebno oplemenite li je s eteričnim uljima.

Sastojci koje trebate: ½ šalice sode bikarbone, ¼ šalice kukuruznog škroba, ¼ šalice limunske kiseline, ¼ šalice Epsom soli, ½ žlice. vode, ¼ žličice eteričnog ulja, ½ žličice kokosovog ulje, otopljenu boju za hranu.

Priprema: Dodajte sodu bikarbonu, kukuruzni škrob, limunsku kiselinu i Epsom sol u zdjelu srednje veličine i miješajte dok se ne sjedini. U posebnu zdjelu dodajte vodu, eterično ulje, kokos ulje i prehrambenu boju i miješajte dok se ne sjedine. Polako dodajte mokre sastojke u suhe, malo po malo. Promiješajte između izlijevanja kako biste spriječili reakciju ili pjenjenje mokrih i suhih sastojaka (ovaj korak je važan jer ako sve dobro sjedinite sačuvat ćete efekt pjenjenja kugle ubačene u toplu vodu). Smjesa od koje ćete raditi kuglu treba imati konzistenciju mokrog pijeska. Ako nije, umiješajte ½ žličice vode odjednom dok se ne spoji kada ga pritisnete između prstiju. Od dobivene smjese radite željene oblike- može biti kugla, ali i neki drugi oblici koristite li za oblikovanje silikonske kalupe od kolača koje stavite u hladnjak preko noći da se stegne!

Trenutno nema komentara

Comments are closed