Volite li kamenice, a prvi svibanj ćete provesti na jugu, ovo morate znati…

I ove su godine organizatori Dubrovnik FestiWinea stvorili posebno ozračje izvornosti i originalnosti hrvatskoga juga, u ocjenjivanju vina koje najviše ljubi malostonsku kamenicu. Uz svježe kamenice, domaći mladi sir i sir u ulju posluženo je 12 prijavljenih vina: 3 ružičasta i 9 bijelih, s Korčule, Pelješca, iz Komarne i Konavala.

„Ove smo godine na spoj naslijepo pozvali i sireve, kao klasičnu kombinaciju koju svi vole, tako da imamo čak tri najbolja spoja. Od prijavljenih lokalnih vina iz Dubrovačko – neretvanske županije, apsolutni je pobjednik ocjenjivanja vinarija Volarević s Komarne: – uz kamenice se najbolje sljubio Quattro 2018, chardonnay Volarević; uz mladi kravlji sir ocjenjivači su odabrali La Chic! rosé by Volarević (od plavca malog), a uz sir u ulju pobijedio je Pošip Syrtis Volarević 2018“ – rekao je Ivo Ivaniš, vinski novinar, moderator ovog događaja.

Vinski festival Dubrovnik FestiWine na svoj je put krenuo 2014. godine u organizaciji Dubrovačko – neretvanske županije i razvojne agencije DUNEA. Program i sadržaj festivala osmislila je agencija „Dubrovnik PartneR“ i uz potporu vjernih sponzora i partnera producira i razvija „Dubrovnik FestiWine“ šesti put zaredom. Od svog trećeg izdanja festival je iz regionalne prešao u međunarodnu kategoriju te od tada, osim promocije vinske kulture i izvornih sorti Dubrovačko – neretvanske županije, otvorio svoja vrata i sudionicima izvan granica županije. Šesto izdanje donosi brojna zanimljiva zbivanja pa je ovaj tjedan u Dubrovniku rezerviran za uzbudljiva vinska iskustva.

Fotografije (Julio Frangen)

Trenutno nema komentara

Comments are closed