Vječna dvojba sunce ili solarij?!

Iako se veselimo toplijem dijelu godine, mnogima najteže pada prijelaz iz zime na proljeće i ljeto. Temperature su sve više, sve je toplije, a koža je još bijela, potpuno ne inspirativna za modne ludosti. Vrijeme je za sunčanje i vječnu dvojbu – je li bolje prirodno sunce ili solarij?

Za početak znajte ovo: sunčanjem jačamo imunitet i podižemo raspoloženje. Potičemo rad stanica i izmjenu tvari u organizmu. Upravo zato nije točna činjenica da je štetno izlagati se suncu. No, treba paziti kad se izlagati odnosno u kojem periodu dana sunce ima blagotvorno, odnosno opasno djelovanje na naš organizam.

Za početak…
• Definirajte svoj tip kože i po tome isplanirajte kako ćete se izlagati suncu.
• Imate li sunčanu terasu svakog dana sjednite na nju barem 10-tak minuta. Upravo toliko je vremena dovoljno da postupno počnete tamniti. Isto tako, sjedite li na nekog gradskoj terasi, glavu i tijelo stavite u hlad, a noge na sunčani dio terase. Iznenadit ćete se kako ćete brzo potamniti.
• Počnite s postepenim tamnjenjem u solariju. Solarij ima pozitivno djelovanje na organizam ukoliko dozirate zračenje. Prije nego li krenete s postepenim tamnjenjem u solariju razgovarajte s osobljem o tipu solarija, vrstama lampi.. Počnite s 5 minuta prva dva dana, a nakon toga postepeno dodajte minute. Nije potrebno više od 4 odlaska u solarij.
• Bavite se rekreacijom, šećete li? Odjenite se tako da zaštitite glavu šeširom, lice sunčanim naočalama, a tijelo kremama sa zaštitnim faktorom. Nemojte pretjerivati sa zaštitom kako ne biste blokirali prirodnu obranu tijela.

 

Trenutno nema komentara

Comments are closed