Usporite rast dlačica ili kako se depilirati rjeđe

Čim zatopli, vrijeme je za depilaciju. Češću nego tijekom zimskih mjeseci jer noge su nam s početkom sezone haljina i suknji izložene pogledima. Jeste li spremne? Na njegu, ali i brigu oko brzog rasta dlačica. Kako biste to izbjegle, usvojite male beauty trikove uz koje će noge dulje biti glatke a depilacija rjeđa.
• Brijanje započnite peelingom – upravo na taj način oslobodit ćete sve, pa i najmanje dlačice pa će brijanje biti temeljitije. Uz to, sve ćete dlačice zajedno obrijati pa će se izbjeći rast dlaka u fazama.
• Pazite na izbor brijača – Ne odgovara svaki brijač svakoj ženi. Imate li suhu i osjetljivu kožu, bit će vam potreban brijač namijenjen za depilaciju osjetljive kože. Uvijek birajte brijače s više oštrica kako bi brijanje bilo temeljitije, a koža nježnija.
• Brijanje neka bude ‘uz dlaku’ – Ako se želite brijati rjeđe, povlačite brijač uz dlaku. No, imajte na umu da će vaša koža biti sklonija iritaciji ako se brijete na ovaj način.
• Uvijek uzmite novi brijač jer njime ćete uklonit sve dlačice, što će vam uštedjeti vrijeme.
• Soja u losionu za tijelo – Istraživanja su pokazala da je soja djelotvorna kod sužavanja folikula i sprječavanja njihovog rasta. Potražite losion koji sadrži soju i svakodnevno ga nanosite na depilirana područja.
• Prehrana – I na kraju prehrana utječe na rast dlaka. Kako biste umanjili rast dlačica unosite više vitamina B6, a prehranu obogatite mesom, bananama, brokulama, kupusom, mrkvama i lubenicom. Također, smanjite unos rafiniranih ugljikohidrata.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS