Tips and tricks za organizaciju ormara!

Dugi i topliji dani koji nam stižu u fokus stavljaju proljetne outfite, pa je vrijeme za kompletnu organizaciju ormara. Sad je vrijeme da čistu zimsku odjeću složite u kutije, a u prvi plan stavite lagane i prozračne komade. Kako biste uvijek imale što odjenuti, važna je preglednost ali i vještina koju trebate za organizaciju ormara. Odmah odustanite od slaganja odjeće u nekoliko redova – sve što imate u ormaru mora biti vidljivo!

Kako maksimalno iskoristiti sve dijelove ormara? Ovo su tips and tricks!

Vješalice nisu samo za odjeću – idealni su saveznik i za slaganje modnih detalja kao što su lagane prozračne marame i šalovi. Stavite ih sve zajedno te objesite ispred svih komada odjeće kako bi vam uvijek bile u fokusu.

ormar-organizacija-savjet-modnialmanah

Imate li puno drvenih vješalica s kojih klize lagane i prozračne haljine i tunike, poslužite se ovim trikom. Toplim ljepilom napravite crte po gornjem dijelu vješalice i pustite da se ljepilo osuši. Nabori koji će se stvoriti su držači tkanine pa na takvim vješalicama nema klizanja tkanina.

ormar-organizacija-savjet-modnialmanah

Imate li dio zida ili vješalicu na koju stavljate odjeću koja nije čista za ormar, ali ni prljava za pranje, umjesto vješanja na klasične kuke, poslužite se vješalicama. Tako će se odjeća manje gužvati, ostat će neoštećena ali i u fokusu da određeni komad odjenete još koji put taj tjedan. Vješalice ako su iste možete međusobno povezivati prilikom vješanja.

ormar-organizacija-savjet-modnialmanah

Imate li duboke ladice iskoristite ih u potpunosti tako da ćete okomito stavljati zarolane odjevne predmete jedan kraj drugi. Odjeća je tako pregledna, možete tako složiti (zarolati) i majice i hlače i čarape koje su na ovaj način pregledno složene i sačuvane od gužvanja.

ormar-organizacija-savjet-modnialmanah

Budite oprezne i kad je obuća u pitanju! Imate li čizme ili gležnjače čije sare nisu dovoljno čvrste iskoristite okrugli valjak za vježbanje kojeg ćete oštrim nožem skratiti na visinu sara. Kako bi one ostale sačuvane i čvrste do iduće sezone obuvanja. Obuću koju ste ‘napunile’ na ovaj način možete ostaviti u drugom redu svojih ormara s cipelama ali i položiti u kutije.

ormar-organizacija-savjet-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed