Sve popularnija rekreacija: jahanje konja!

Volite li životinje, posebno konja, onda je jahanje kao stvoreno za vas. Odlična je vježba za tijelo i um, fizički jača krvožilni sustav i umanjuje stres.

Zašto je jahanje sve popularniji sport?
Ojačajte mišiće:
Iako se može činiti da jahač ne radi ništa fizički dok jaše, sat ove aktivnosti može sagorjeti isti broj kalorija kao i 30 minuta trčanja ili vožnje bicikla. Zato ćete već nakon prvog jahanja osjetiti sve, pa ča i one mišiće za koje niste ni znali da postoje.

zdrav-život-modnialmanah-jahanje

Smanjite stres:
Jahanje konja odvija se vani, na svježem zraku. To je prva stanica za smanjivanje stresa. Uz to, javlja se osjećaj slobode i kvalitetnog disanja, što je preduvjet za smanjivanje stresa. Uz to, razvijanje osjećaja povjerenja između jahača i konja je velika stvar. Kontrola i briga za životinjom veća nego za samim sobom ima velik utjecaj na vaše samopouzdanje i izaziva sjajan osjećaj dobrih ljudi.

Jahanje ima i fitness pogodnosti:
Razvija i učvršćuje mišiće nogu, poboljšava ravnotežu i držanje, utječe na mentalne koncentracije,m razvija mišiće ruku i okretnost ruke, osvježava i bistri um!

Nadamo se da smo vas zaintrigirali i da ćete nakon ovog teksta pogledati ponudu škola jahanja u vašoj blizini. Dok ne pronađete mjesto gdje ćete jahati (u Zagrebu je preporuka hipodrom, Jarunsko jezero i Almina potkovica) naučite i male modne lekcije: kako se odjenuti!

Kako se odjenuti?
Potrebne su vam udobne, ali uže hlače. Najbolje bi bile deblje tajice, uska majica, jaknica koja prekriva bok, cipele koje nemaju predominantan potplat. Čizme s glatkim potplatom su najbolji izbor.

zdrav-život-modnialmanah-jahanje

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS