Što sve morate znati o tmaponima?

Vrijeme je kupanja u otvorenim i zatvorenim bazenima, uživanju u otvaranju sezone kupanja na moru, ali i produljenih vikenda, putovanja…Ukoliko vam se termini poklapaju s mjesečnicom, vrijeme je za upotrebu tampona.

Znate li kako odabrati idealne, kako se stavljaju, kako prepoznati najbolju kvalitetu…

tosama_beauty_modnialmanah

Krenimo redom…
• Znate li da postoji nekoliko vrsta tampona? Oni mogu biti viskozni, pamučni, tamponi od ekološkog pamuka
• Međusobno se razlikuju i po veličini – od mini do super maksi koje karakterizira odlična apsorpcija.
• Kako znati je li tampon dobro umetnut u tijelo? Najejdnostavniji je odgovor-kad je pravilno umetnut tampon se ne bi smio osjetiti u tijelu.
• Koliko često promijeniti tampon? Tijekom prvih nekoliko dana, kad je krvarenje najjače, tampon je potrebno promijeniti između 3 i 6 sati. Kad krvarenje oslabi, obično je dovoljan i manji tampon; on se tada može nositi 6 do 8 sati.
• Postoje dvije vrste tampona. S aplikatorom i bez aplikatora – ova se vrsta tampona umeće rukom.
• Izazivaju li tamponi infekcije?Provedena su mnoga istraživanja o toj temi i liječnici su zaključili da upotreba tampona ne izaziva infekcije. Tamponi su izrađeni iz materijala koji ne potiču rast bakterija i ne utječu na prirodnu mikrofloru unutar rodnice.
• Kako staviti tampon? Operite ruke, izvucite ‘cjevčicu’ iz tampona dok se ne zaustavi. Da biste ga lako stavili sjednite na wc školjku ili stojite uspravno i jednu nogu stavite na povišen dio. Pokušajte se opustiti kako bi spriječili nenamjerno stiskanje vaginalnih mišića što će otežati umetanje tampona. Bez obzira na jačinu menstruacije, nikad ne smijete staviti više od jednog tampona.

Trenutno nema komentara

Comments are closed