Kako kombinira odjeću trendy muškarac?

Kako nositi naoko jednostavno sivo, plavo ili crno odijelo na barem pet načina kako bi uvijek izgledali drugačije i u korak s modnim trendovima? Odgovor leži u malim tajnama stiliziranja/ kombiniranja koje će vas pretvoriti u modnog znalca u svakoj situaciji. Za to će vam, uz odlično krojeno Bugatti odijelo, biti potrebni i ostali modni elementi (dobra košulja, kravata, remen, cipele, ali i modni detalji kao što su poslovne torbe).

Kako je baza dobrog stiliziranja odabir dobre košulje, u ovoj temi pročitajte upravo to – kako odabrati i kombinirati dobru košulju.

Važna je boja!
Zamislite poslovni razgovor – što prvo vidite na muškarcu? Boju košulje! U idealnom slučaju ona je odabrana tako da skreće pažnju na lice, odnosno naglašava osobnost, stil…Kako odabrati pravu boju košulje? Ne u skladu s odijelom (iako je i to važno) nego u skladu s kontrastima koji se odnose na boju kože, kose, a u nekim slučajevima i očiju. Prema stupnju kontrasta između boje kože, očiju i kose, boje mogu biti podijeljene na visok, srednji ili nizak kontrast.
• Visoki kontrat – Muškarci koji imaju tamnu kosu i svijetlu kožu trebaju visoki kontrast pokazati i na svojem odijevanju. Tamno odijelo s bijelom košuljom, sivo odijelo s tamnijom košuljom, plavo s bijelom je idealna kombinacija. Savjet više: Kakvu kravatu odabrati? Isto u kontrastu s košuljom!
• Niski kontrast – Muškarci čije crte predstavljaju nizak kontrast, imaju nešto ‘smireniji’ izgled. Obično imaju plavu ili riđu kosu, svijetlu put ili jednostavno nemaju kosu. Ovakvi muškarci trebaju birati monokromatske odjevne predmete (tamno plavo odijelo s nekoliko nijansi tamnijom ili svjetlijom košuljom, svijetlo sivo odijelo s pastelnom košuljom. Ukoliko se odlučite za bijelu košulju, onda svakako birajte i svijetlo odijelo) Savjet više: Kako kombinirati kravatu? Kravate nikako ne smiju biti u kontrastu s odijelom.
• Srednji kontrast – Na ovom podneblju većina muškaraca spada u ovu kategoriju. Najčešće je riječ o maslinastoj boji kože i smeđoj kosi. Kako kombinirati odijela i košulje? U ovom slučaju pogledajte i boju očiju pa pratite bazna pravila visokog ili niskog kontrasta. Uz boju očiju kombinirajte kravate.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS