Što morate znati tražite li ugodnu obuću u kojoj ćete plesati cijele noći?

Slatko odbrojavanje do proljetne svečanosti je počelo, a vama još nedostaje par sitnica. Sitnica koje ako su loše odabrane mogu stvoriti bezbroj problema. Jedna od važnih sitnica su ugodne cipele u kojima ćete moći plesati cijele noći. Na vlastitom ili tuđem vjenčanju, na maturalnom plesu, na rođendanskom party-ju ili jednostavno koncertu kojim započinjete izlazak.

Kako ne biste, umjesto super zabave, zapamtile kako su vas nažuljale vaše nove cipele evo što morate znati prije nego li obujete ugodnu obuću u kojoj ćete plesati cijele noći.

  • Potplat mora u potpunosti prekrivati stopalo i biti par milimetara šire od njega , posebno kad je riječ o sandalama. Tako neće doći do natisaka s bočnih strana stopala.
  • Naramenice na gornjem dijelu noge trebaju u potpunosti fiksirati stopalo, ali ne i rist. Pazite na to jer sandale čiji remenčići prelaze preko rista mogu stvoriti bolne žuljeve.
  • Potpetica bi trebala biti široka barem polovinu širine vaše pete i kao takva stabilna fiksirana na sredini pete. Tako će se težina ravnomjerno rasporediti na cijelo stopalo i neće doći do opterećenja na donji dio prednjeg stopala.
  • Pazite da je nagib u skladu s tijelom kako se ne bi dogodilo na stopalo neugodno klizi prilikom hodanja. Da je nagib dobar testirajte tako da pogledate kako izgleda gornji dio stopala. Krvne žile ne smiju biti prenaglašene dok stojite jer to znači da je stopalo preopterećeno i da će vas cipele nažuljati.

Foto: Pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS