Patite od problema suhih peta – evo prirodnog rješenja!

Ma koliko često i obilno mazale svoja stopala pete su i dalje suhe. Taj osjećaj stvara nelagodu kad izujete cipele, ali i uslijed ne stvaranja mekanog ‘filma’ prilikom hodanja dolazi do stvaranja natisaka. Kako se tog problema riješiti na prirodan način?

Prije nego li krenete strugati suhu kožu, evo što isprobajte:

  • Pjena za brijanje u kombinaciji s vodicom za ispiranje ustiju i mlakom vodom može biti odličan oblog za jako suha stopala. U otopinu koju ste dobili umočite ručnik i njime zamotajte stopalo. Nakon pola sata, kad se ručnik ohladi grubim dijelom ručnika prijeđite preko peta. Sva kožica će nestati.
  • Ugrijte jedno od ulja koje imate u kuhinji. Može biti i biljno, samo da je mlako. Uljem dobro izmasirajte stopala utrljavajući ulje u kritična mjesta. Preko stopala stavite prozirnu foliju pa platnene čarape i ostavite da djeluje. Nakon nekoliko sati stopala će postati glatka, a kožica nevidljiva. Isto možete napraviti i s vazelinom.
  • Slana kupka odlično rješava probleme s kožom na petama. Pomiješajte mlaku vodu, stavite šaku morske soli i dobro sve promiješajte. Uronite noge u kupku na 15 minuta osušite i njegu završite vazelinom. Kožica će nestati, a stopala će biti glatka i hidrirana.
beauty-suhe-pete-modnialmanah-peta

Foto: Pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS