Što morate znati prilikom kupovine cipela? Nije važan samo izgled…

Kad je riječ o cipelama, žene su same sebi ponekad najveći neprijatelji. Istina je da cipele s potpeticom izdužuju noge, u njima sve izgleda elegantnije i profinjenije, no da li se za ljepotu mora toliko trpjeti? Osim visokih potpetica, za koje stručnjaci sve više upozoravaju da štete zdravlju, a i sve više manekenki se buni protiv njih, mi žene nesvjesno radimo još neke greške kada je riječ o kupovini obuće.

cipele_savjet_kupovina_modnialmanah

Gdje najčešće griješimo prilikom kupovine?

Važna vam je cijena? A kome nije?!
Naravno da je odlično priuštiti si dva para cipela umjesto jednog. Ako još uspijete nabaviti i torbu koja će im odgovarati nitko sretniji od vas! Ukoliko vam se sviđa više od jednog para obuće raspitajte se o akcijama i popustima na kupovinu. Iznenadit ćete se o uštedi prilikom kupovine. I to samo zato što niste kupile instinktivno!

Nevažan vam je materijal?!
Ako nam se cipele svide na prvi pogled, teško da ćemo zbog lošeg materijala od kog su napravljene da odustanemo od kupovine. U tom trenutku nije važno da li su cipele u potpunosti izrađene od sintetičkih ili od nekog prirodnog materijala – one su lijepe, savršeno vam stoje i ništa drugo nije važno. Ali i te kako je važno. Zato sljedeći put kad vidite nove, božanstvene cipele, pogledajte od kog su materijala izrađene – i to najbolje prije nego što ih isprobate.

Zašto isprobamo samo jednu cipelu?
Čak ni kada se jako žurite i nemate vremena za dugotrajan šoping, ne biste smjeli kupiti cipele ako ste probali samo jednu od njih. Naime, kod većine ljudi se lijevo i desno stopalo bar malo razlikuju. Posebno oprezne bi trebale biti osobe sa zdravstvenim problemima – zdravlje i udobnost moraju da budu na prvom mjestu kad se kupuju i cipele. Zato obavezno isprobajte obe cipele i bar nekoliko minuta provedite u njima lagano šećući po trgovini, kako biste bili sigurni da vam odgovaraju.

Slijepo pratite trendove?
Mnoge od nas žele imati cipele kakve nose modeli u časopisima. Ako kupujete cipele za svakodnevno nošenje na posao i u njima namjeravate hodati, zaboravite na vrtoglavo visoke potpetice! Osim ako na kraju dana ne želite kući ići bosi… Osim toga, manekenke koje se smiješe s naslovnica u tim “prekrasnim” cipelama ne moraju hodati i voziti se tramvajem kući!

cipele_savjet_kupovina_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS