Kuma ste na vjenčanju? Ovo morate znati o odabiru haljine!

Za razliku od krštenja i krizmi za koje je prikladno odijevati klasične modele haljina, haljina koju će nositi vjenčana kuma može biti kratka, koketna i više seksi. Dogovorite se s prijateljicom kojoj ste kuma kakav model haljine ćete odabrati pazeći pri tome da za crkvu ponesete prikladnu pašminu kako biste njome prekrili leđa.

Što još morate znati?
• Haljina uvijek mora biti u skladu s vašom građom tijela. Odnosno, u njoj morate biti sigurne – treba biti idealne duljine, s izrezom koji ne otkriva previše i s gornjim dijelom koji ne klizi (primjerice naramenice).
• Po bontonu, na vjenčanju bijelu (bež i nježno rozu) haljinu nosi samo mladenka. Idealna boja kumine haljine je boja cvijeća u vjenčanom buketu, boja ukrasa na stolovima.
• Pazite na tkanine! Neke tkanine odaju dojam finoće, a neke suprotni efekt. Kako ne biste izgledale ‘jeftino’ odaberite tkanine poput čipke, svile i viskoze…
• Postoje li djeveruše na vjenčanju? Kao kuma se uklopite u look djeveruša. Da bi se ipak vidjelo da ste i kuma osmislite zanimljiv modni detalj po kojem će se to vidjeti-primjerice cvjetna narukvica kao stiliziran mladenkin buket, nakit u boji cvijeća u buketu mladenke, upleteno cvijeće iz buketa u vašoj kosi…
• Ne zaboravite na modne detalje. Nosite cipele na više potpetice jer će linija tijela biti bolja, modne detalje poput nakita i torbice. Ono što je zabranjeno su cipele/klompe, koje ipak spadaju u dnevnu obuću i prevelike torbice. Puno prikladnije su male pismo torbe koje se nose ispod ruke.

kuma_vjenčanje_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed