Zašto klinci ne žele nositi određen odjevni predmet?

Kupili ste svojoj kćeri novu tuniku, no ne želi je nositi? Vaš mali šminker ponovio se novim trapericama koje uporno odbija nositi kad mu ih ujutro pripremite za vrtić? Prije nego li odjeću koju klinci ne žele proslijedite dalje, provjerite smetaju li mališanima ponekad nevidljivi detalji poput velikih, oštrih etiketa, neispravnih patenata, oštrih rubova na ovratnicima…

Naučite na koje detalje trebate posebno obratiti pažnju kako bi smanjili nelagodu mališana kad je odijevanje u pitanju.
Dobro pogledajte gumbiće! Oni trebaju biti dobro sašiveni, ali i prave veličine. Ukoliko su gumbići preveliki pa teško, ili jedva ulaze u rupice zamijenite ih ili pažljivo malim škarama proširite rupice. Pokažite mališanima mali prepravak kako bi se i sami uvjerili da se odjevni predmet lako kopča.
Skinite etikete! Nove gornje odjevne predmete operite i skinite etiketu koja se nalazi u ovratniku i na bočnoj strani predmeta. Etikete, posebno one bočne mogu opasno oštetiti osjetljivu dječju kožu. Spriječite to!
Odaberite pravu veličinu hulahupki! Kako nove hulahupke ne bi ‘klizile’ jer su premale ili se neugodno rolale jer su prevelike važno je mališanima odabrati idealan broja. Kako to znati? Neka dijete raširi ruke kao da će zagrliti cijeli svijet pa rastegnite čarapice tako da stopala čarapa prekriju dlanove. Dječacima možete ponuditi bokserice, ali pazite da su uz tijelo kako se ne bi rolale ispod hlača.
Patentni zatvarač posebno kad je novi može stvarati veliki problem. Isprobajte ga zato prije djeteta i ukoliko zapinje namažite ga sapunom. Tada će se lako zatvarati i djetetu neće predstavljati stres prilikom odijevanja.

klinci_savjet_moda_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed