Pet savjeta za odabir muškog remenja

Koji je osnovni modni detalj u odijevanju svakog muškarca? Remen! Iako se čini kako ga je jednostavno odabrati, postoje mala modna pravila koja će vam olakšati izbor, ali i omogućiti bezbrižno kombiniranje!

Na što trebate paziti, dragi naši čitatelji?
Važna je duljina! Nepisano je, ali vrlo korisno, pravilo da remen treba biti za jedan broj veći od konfekcijskog broja kojeg nosite. Što to znači? Imate li obim struka 100, duljina remena treba biti veća za barem 25 cm. Tako ćete remen moći lijepo zakopčati na srednjim, a ne na zadnjim rupicama.
I širina je bitna! Muški remen ne smije biti niti previše tanak niti previše širok. Idealna je širina 5 centimetara što vam uvelike diktiraju i alkice na hlačama.
Kakvu kopču nosite? Odabir kopče je vaša sposobnost da pokažete koliko se s modom na ‘ti’. Kopče mogu biti zatvorene i otvorene i oba tipa se lako mogu kombinirati uz poslovni look. Velike dominantne kopče s natpisima, kaubojskim znakovima ili motorističkim ukrasima pristaju samo uz kompletan look određenog stila.
Kakvu boju nosite? U muškom odijevanju remenje crne ili smeđe boje nekako predstavlja klasiku (i uvijek se kombinira uz cipele i poslovnu torbu). No, sve je više modnih kuća koje muškarcima daju mogućnost izbora plavog, crvenog, smeđeg remenja koji se lijepo mogu kombinirati uz opušteniji klasičan look ili uz casual.
Pazite na materijal! Kako smo na početku teksta napomenuli da je remen osnovni modni detalj u odijevanju muškarca pazite na odabir materijala. Remenje od klasične kože najbolji je izbor za strogi poslovni look. Za casual look nosite remene od sintetičkih materijala kao i ono platneno koje je idealno u kombinaciji s bermudama.

remen_fashion_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS