Drage bucke, zavodite u haljinama! Jer ona je kraljica i vašeg ormara…

Haljina je kraljica mode i svaka žena bi u svojem ormaru trebala imati barem nekoliko dobrih modela po sezoni. Da dobro ste pročitale! Čak i ako imate koji kilogram više, ‘mrzite’ svoje ruke, koljena, jake listove odaberite model haljine koja će vam savršeno pristajati.

fashion_haljine_za_punije_modnialmanah

Na što posebno trebate pripaziti prilikom odabira haljine za vaš tip građe tijela?

Koju boju odabrati?
Možda bi bilo dobro odgovoriti na pitanje koliko imate kilograma i koji dio tijela želite prekriti? Ukoliko prekrivate donji dio tijela (jake bokove i bedra) odaberite tamniji donji dio haljine i nešto svjetliji gornji. Isto tako tamniji bočni dijelovi haljina optički će suziti liniju tijela što je idealno za sve one koje su podjednako nabacile koji kilogram.

Važni su uzorci!
Nepisano pravilo da punijim ženama ne pristaju uzorci treba zaboraviti. Plus size voli uzorke, ali treba paziti koji su to. Dijelove tijela koje želite optički suziti prekrijte velikim uzorcima dok ono što želite povećati sitnijim. Isto tako pazite prilikom nošenja slika na haljinama. One moraju biti u funkciji tijela pa haljinu prilikom kupovine uvijek isprobajte da vidite kako će izgledati slika na vašem tijelu.

Koje dijelove tijela želite sakriti?
Prekrivate li ruke, neka vaša haljina ima rukave. I to one koji će biti u skladu s vašim rukama. Isto tako pazite na debljinu vrata. Kako ne bi bio širi, optički ga suzite izrezima. Koji su to izrezi? Dublji okrugli izrez, lađa i četvrtasti izrezi.

Pazite na tkanine!
Haljina je praktični odjevni predmet kojeg je dovoljno samo ‘navući’ i tralalala – odjevene ste u potpunosti. No, isto tako u haljini provedete cijeli dan pa je važno koristiti tkanine koje su kvalitetne, prirodne i u skladu s tijelom. Isto tako trebate paziti na dojam kojeg ostavljate. U tome će vam pomoći izbor materijala poput lana, kepera, jeansa, tafta,viskoze, čipke, twid, dobrih mješavina (pamuk+vuna) štofova.

fashion_haljine_za_punije_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed