Što morate napraviti prije spavanja? Dati nekome poljubac, obući pidžamu i…

Želite li u krevet leći sretne i zadovoljne, rasterećene od stresa svakodnevnice, kože sjajne i spremne na revitalizaciju tijekom noći? Pa tko to ne želi?! Upravo zato, ne zaboravite na male rituale prije spavanja koji će vašoj koži pružiti priliku da se odmori i obnovi tijekom noći. Lijepa i njegovana koža=dugoročnija mladost i život bez bora!

Kako kožu pripremiti za odmor (čitaj:što bi trebalo napraviti prije odlaska na spavanje?)
• Uvije skinite šminku – Ma koliko bile umorne ne odlazite na počinak sa šminkom na licu. Za to vam je potrebno samo nekoliko blazinica, malo mlijeka ili losiona i par minuta vašeg vremena.
• Ne zaboravite očistiti lice – Kad skinete šminku, očistite lice! Koristite sredstvo koje odgovara vašoj koži. Nježno masirajte kožu dvije minute te nakon toga isperite toplom vodom. Na ovaj ćete način ukloniti nečistoće iz pora, bakterije s kože i koži dati priliku da se lijepo odmori.
• Piling – samo dva puta tjedno! Ovaj ritual možete napraviti nedjeljom i onog dana koji vam je posebno stresan. Pobrinite se da se da piling ne bude preoštar za vašu kožu- Možete ga napraviti i same – malo maslinovog ulja i soli, mekinja i jogurt, kukuruzno brašno i jogurt…
• Koža treba vlažnost! Zato ne zaboravite na hidratiziranje kože prije odlaska na počinak! Možete koristiti bilo koju organsku hidratantnu kremu za to. Kvalitetna krema ne samo da uklanja mrtve stanice s kože, već je i pomlađuje i hrani.
• Posebnu pažnju usmjerite na kožu ispod očiju! Gdje su se prvo pojavile bore na vašem licu? Oko očiju! Tajna je u tome da je koža ispod očiju je vrlo osjetljiva, pa joj je potrebna posebna njega. Prilikom njege svakog dana na područje ispod očiju nanesite dobru kremu.
• Usne traže posebnu njegu! I to ne samo kad je vani hladno i vjetrovito. Svakog dana prije spavanja na usne stavite malo balzama. Naš je savjet da jedan uvijek imate na svojem noćnom ormariću.

zdrav-život-spavanje-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed