Slatke VS slane palačinke!

Kad je o palačinkama riječ, osnovni recept je toliko jednostavan da ga svladavaju djevojčice već nakon 12 godina pripremajući palačinke na svoj način. Jaja, brašno, mlijeko i mineralna voda, šećer… su osnovni sastojci za srednje gustu smjesu koja se tanko razlijeva po užarenoj tavici.

A kako se pune palačinke? Postoji nekoliko zanimljivih načina, sve ovisi o tome želite li ih jesti na slano ili slatko.

U francuskoj, zemlji palačinki primjerice, palačinke se pune limunskim sokom i šećerom koji hrska pod zubima dok ih jedete. No, slatke palačinke možete jesti i sa različitim namazima od orašastih plodova, džemovima, bobičastim voćem, orašastim plodovima, svježim sirom i medom, šlagom, kremom, sladoledom, karamelom. Sve više restorana nudi palačinke punjene kremom od vanilije upotpunjene bananom i jagodom.

Ukoliko ćete palačinke pojesti kao samostalni obrok ‘na slano’ možete ih puniti poput Francuza kuhanom šunkom, jajima i sirom za mazanje. No, jako su fine i palačinke punjene šparogama, avokadom, špinatom, gljivama, slaninom, piletinom, dimljenim lososom, puretinom narezanom na trakice, švicarskim sirom, kozjim sirom, mljevenim mesom, povrćem… Slane palačinke možete i zapeći u pećnici.

Trenutno nema komentara

Comments are closed