Redovito trčite? Nastavite i kad je hladno!

Prekrasni sunčani i sve topliji dani brojne su rekreativce potaknuli da se vrate dobrim navikama i krenu s trčanjem! Napokon ste stekli kondiciju i sada, kad je zahladilo razmišljate kako nastaviti? Brojni kineziolozi savjetuju sa se od rekreacije ali i aktivnosti ne smije odustajati ni kad je hladno.

Dakle, trčite li redovito, nastavite i kad su dani poput današnjih. Odaberite rutu, osvijestite opterećenje (posebno ako je na tlu snijeg) koje vam loše vrijeme dodatno stavlja kao izazov i odjenite se kvalitetno. Pod pojmom kvalitetno podrazumijevaju se komadi koji će pokupiti znoj, sačuvati vas od prevelikog zagrijavanja, ali i ozeblina.

Evo koja je odjeća idealna za trčanje kad je hladno!
Dobra baza podrazumijeva tajice i potkošulja dugih rukava koje odjenite na golo tijelo. Taj dio odjeće ima zadatak upijanja znoja prilikom rekreacije.

zdravlje-trčanje-vježba-modnialmanah

Drugi sloj čine slični modeli majice i hlača koji štite tijelo od vanjskih čimbenika. Tkanine su najčešće vodonepropusne, lagane ali i s unutrašnjim slojem koji grije tijelo.

zdravlje-trčanje-vježba-modnialmanah

Treći sloj je odjeća koja primarno štiti od hladnoće, ali i pomaže u savladavanju svih izazova tijekom rekreacije. Tu spada dobra jakna (vodonepropusne tkanine, ali i pretinci u koje se mogu staviti sitnice, ali i gdje se nalazi skrivena kapuljača) i tenisice koje odaberite ovisno o tome kako se rekreirate.

zdravlje-trčanje-vježba-modnialmanah

I na kraju, i sportske outfite upotpunite detaljima (kapa, šal, rukavica) koji će vas zaštiti od hladnoće. Te kape trebaju biti prvenstveno u skladu s vrstom rekreacije, ovo su situacije kad nije važno kako vam ti detalji stoje.

zdravlje-trčanje-vježba-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed