Recept dana – duet krem juha od paprike iz Iločkih podruma

Umjetnost na tanjuru, a na nepcu prava fuzija različitih okusa! Tako bi se najjednostavnije mogla opisati ova krem dvobojna juha od paprike u kojoj smo nedavno uživali na Principovcu, ladanjskom imanju u vlasništvu Iločkih podruma.

Kako uvijek volimo ono što doživimo i s čime se oduševimo podijeliti sa svima vama, zamolili smo kuhare da nam daju recept kako biste ovakvu juhu mogli poslužiti i na vlastitim tanjurima.

gastro-juha-od-dvije-vrste-paprike-modnialmanah

Evo što vam je potrebno:
jednaka količina crvene i žute svježe paprike (po 300 g), mali crveni luk, češnjak, jedan dcl. vrhnja za kuhanje, dvije žlice octa, isto toliko soli, papra u zrnu, polovicu iscijeđenog limuna i malo suncokretovog ulja.

Kako pripremiti: Na vrelom ulju prepržiti luk pa kad je omekanio na njega dodajte papriku u jednoj boji. Sve zalijte temeljcem, pa dodajte češnjak, sol,papar. Kad se paprika skuhala, štapnim mikserom sljubite sve sastojke, pa na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i limunov sok. Juha mora imati okus pečenih paprika. Isti postupak ponovite s paprikom u drugoj boji, pa kad ste dobili dvije juhice u tanjur počnite ulijevati pola-pola, kako biste dobili dvobojnu juhu.

Foto: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed