Putujete li za vikend – spakirajte stvari u torbu za laptop!

Da, dobro ste pročitale – odjeća koja je potrebna za jedan vikend putovanje stane u torbu veličine one za laptop, odjeća koja vam je potrebna za tjedan dana stane u manju putnu torbu, a ukoliko putujete na mjesec i više potreban vam je samo jedan veliki kofer. Uz to, odsjedate li u hotelu nije potrebno nositi fen, velika pakiranja gela za tuširanje, papuče…sve ćete to naći u sobi kad stignete.

Kako nas puno puta pitate kako se pakirati za putovanja slijede savjeti koji će vam olakšati upravo ovaj zadatak. Na taj način ćete imati u koferu ono što vam je uistinu potrebno bez suvišnih komada koje nećete niti jednom odjenuti.

VIKEND putovanja
Potrebno je ponijeti: kratke hlače, jednu majicu (jer u jednoj putujete), pareo, kupaći kostim, dva para obuće (dnevne i večernje), jednu haljinu, nešto detalja, ljetnu torbu i šešir. Uz stajling u kojem idete na more to je jedino što vam je potrebno.

TJEDNO putovanje
Na ono što smo već odabrali za vikend putovanje dodajte još jedan kupaći kostim koji je nešto drugačiji od onog kojeg već nosite (odaberite model kojeg možete nositi kao topić), veći pareo (kojeg možete vezivanjem pretvoriti u haljinu, tunuku, suknju), tri majice koje će pristajati uz traperice, kratke hlačice i traper suknju, jednu večernju haljinu, cipele na visoku potpeticu, nešto nakita i modnih detalja. Sve složeno će stati u mali kofer.

Za godišnji odmor uistinu trebate manje odjeće nego li to planirate nositi, posebno na organizirana putovanja različitim prijevoznim sredstvima. Da biste bile sigurne da ste ponijele dovoljno, stavite na papir sve gornje i donje dijelove te strelicama označite što se s čime može kombinirati. Imate li više od 10 kombinacija spremne ste za ljetovanje.

Što još trebate znati o pakiranju?
Kako biste sve potrebno za ljetovanje spakirali u kofer na što racionalniji način poslužite se starim trikovima:
• Rolajte odjeću, umjesto da je slažete- na taj ćete način u isti prostor staviti više stvari.

• Komprimirajte veće odjevne komade poput jakni… U tome će vam pomoći vrećice za spremanje odjeće koje od sada možete kupiti i za putovanje.

• Ne nosite velika pakiranja krema, losiona, šampona… Posebno za kraća putovanja! Umjesto njih koristite mala pakiranja.

• Iskoristite cijeli prostor u koferu! Unutrašnjost cipela iskoristite za spremanje kozmetike, bočne džepove kofera napunite detaljima ili cipelama. I na putovanje krenite slojevito odjeveni.

putovanje_pakiranje_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS