Povrće voli dodatke! Evo što sve možete (na)puniti!

Punjene paprike sinonim su ljetne kuhinje, pa ukoliko volite kombinaciju mljevenog mesa i povrća, čitajte dalje. Paprike su samo jedna ‘stvar’ koju možete napuniti! Jako ukusnu kombinaciju čine i spoj tikvica i mljevenog mesa, punjeni krumpiri, ali i mješavina povrća poput mrkve i cikle koje možete narezati na tanje šnite i puniti sirom i začinima.

Nas je posebno oduševila mogućnost punjenja crvenog zelja kojeg smo do sada jeli samo naribanog na salatu. No, kad ga razlomite na četvrtine dobijete (pre)ukusni prilog za piletinu ili perad. Dakle, priprema je jednostavna i ako povrće sa sirom stavite u zagrijanu pećnicu prilog je gotov za 15 minuta.

Evo tri super recepta za pripremu ovog priloga (zelje je finije nego sirovo)

  1. Operite zelje i narežite na široke šnite. Premažite ga maslinovim uljem i gurnite u pećnicu. Odličan prilog uz pečenu piletinu ili svinjetinu.
  2. Izrežite zelje na četvrtine i položite ih na lim kako bi izgledale kao lađice. Sve utore napunite maslinovim uljem i začinima (papar, sol, češnjak i peršin). Stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 230 stupnjeva. Kad je zelje gotovo, iscijedite na njega sok polovice limuna.
  3. Zelje punjeno plavim sirom! Pripremite cijelu glavicu crvenog zelja i uklonite vanjske listove. Narežite deblje šnite i položite ih u posudu za pečenje. Počnite puniti utore zelja kombinacijom maslinovog ulja u kojeg ste stavili bijeli luk, sol i papar, mažuran i kim. Na kraju u utore utisnite komadiće plavog sira i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite dok se na utorima ne stvori korica.
Trenutno nema komentara

Comments are closed