Pet savjeta koje trebate prilikom nošenja sata!

Već nekoliko sezona sat je postao neizostavan modni detalj pa ne čudi kako je sve više onih koji su klasičan model zamijenili s nekoliko trendi komada upotpunjujući tako modne stilove koje nose. Nosite li sat na ispravan način? Birate li idealnu veličinu koja je u skladu s vašom građom tijela? Pazite li na mjesto na koje ćete staviti sat? Kako bi svi odgovori bili da, evo što morate znati!

Savjeti kako nositi sat vrijede i za žene i za muškarce.
• Prilikom odabira sata, pazite na nekoliko čimbenika – kolika je širina između dvije kosti vašeg ručnog zgloba, koji vam metal najbolje pristaje (u skladu s bojom puti) i koji stil nosite. Odradite li ove korake kako treba, nikad nećete izgledati kao da ste sat posudili ali i zaboravili zamijeniti sat nakon treninga (primjerice za one koji nose sportski sat i business look).
• Vidjeli smo svakakve načine nošenja satova, ali samo je jedan ispravan! Sat uvijek mora biti između kosti ručnog zgloba. To je i mjera koje se treba pridržavati prilikom kupovine sata! Kad je sat na ovom mjestu, on će samo dijelom provirivati ispod ruba košulje.
• Na kojoj ruci nositi sat? Iz praktičnih razloga sat bi uvijek trebao biti na zglobu suprotnom od vaše dominantne ruke. Na taj način će dominantna ruka lakše staviti sat na ruku ali i napraviti sve ono što je potrebno prilikom njegovog nošenja (povremeno ga zaštitit, obrisati, naviti ga).
• Pazite na remen sata! On mora biti ugodan, ali i stegnut toliko da sat drži čvrsto na ručnom zglobu. Ukoliko je labav, sat postaje narukvica (što nije ni malo lijep prizor) ili počinje stezati ručni zglob zaustavljajući cirkulaciju. Koja je onda prava mjera? Kad sat zakopčate, između njegove unutrašnje strane i ruke morali biste moći uvući olovku.
• I na kraju, bonton je itekako važan kad je odabir sata u pitanju. Ma koliko bili popularni, pametni satovi nisu primjereni u kombinaciji s poslovnim odijelom, kao što metalni sat nije najbolji modni detalj za one koji većinu slobodnog vremena provode u teretani. Univerzalni modni savjeti, kad je kombiniranje ovog modnog detalja riječ glase: uz strogi formalni look prikladni su jednostavni, metalni satovi, uz casual look ali i sve ljetne svečane kombinacije (lanena odijela) satovi s kožnim narukvicama (može i plastične/gumene u jarkim bojama). Ukoliko volite boje, sat uvijek povežite s ostalim modnim detaljima – obućom, remenima, torbama…

fashion-sat-savjeti-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed